Artistja shqiptare Blerta Kambo finaliste në konkursin prestigjoz ‘Circa Prize’ në Londër, ja si të votoni

18 Shtator 2023, 19:57Kulturë TEMA

Artistja shqiptare Blerta Kambo finaliste në konkursin prestigjoz


Fotografja dhe artisja vizuale Blerta Kambo është shpallur finaliste për Circa Prize, një çmim prestigjioz i arteve bashkohore për artistët e rinj, e organizuar nga Circa Art ( Instituti Kulturor i Arteve Radikale Bashkohore) në Britaninë e Madhe.

Blerta është përzgjedhur nga një grup kuratoresh, së bashku me 29 artiste te tjerë, si finaliste, në një konkurs të hapur me pjesmarrje nga e gjithë bota. Kjo është hera e parë që një shqiptare është finaliste për Circa Prize.
Video e saj “Gur i rëndë” / “Heavy Stone”, u shfaq me 3 shtator në ekranet e mëdha të Sheshit Picadilly Circus, në Londër. Po ashtu video u shfaq në Berlin dhe në Milano, në të njëjtën orë lokale 20:23.


Video e Blertës trajton në mënyre poetike si videoart, temën e emigrimit.
Konkurohet për dy cmime, një të vendosur nga juria ( e cila përbehet nga disa prej emrave më të afirmuar të artit bashkohor) dhe nje votë e publikut.
Ju mund të shihni e të votoni për Blerta Kambon në linkun e mëposhtëm: https://circa.art/circa-prize-2023/blerta-kambo/

Lini një Përgjigje