FOTO/ Artisti shqiptar Elvin Hoxha shkëlqen në konkursin prestigjoz botëror

17 Shtator 2023, 17:30Kulturë TEMA

FOTO/ Artisti shqiptar Elvin Hoxha shkëlqen në konkursin prestigjoz

Elvin Hoxha, një nga violinistët më të talentuar e të kuotuar të planetit, ka fituar çmimin prestigjoz në një nga garat më të rëndësishme ndërkombëtare, duke përfaqësuar Shqipërinë.

Bëhet fjalë për konkursin ndërkombëtar “Szymanowski” që zhvillohet në Katovicë të Polonisë, ku Elvin Hoxha fitoi çmimin e dytë.

Elvini, një artist tashmë i rritur plotësisht profesionalisht, ka qenë një talent i spikatur që i vogël, por që jetën e tij e ka të angazhuar thuajse non stop me studim dhe kompeticione ndërkombëtare. Djali i një muzikanti nga Shkodra, Hajredin Hoxhës, pjesëtar i një familje të njohur intelektuale e qytetit, dhe një muzikante nga Azerbaxhani, Elvini është rritur në kryeqytetin turk, Ankara, ku dhe pindërit punonin si pjestar të Filarmonisë së Turqisë.

Ndërkaq, sot, Elvini jeton në Gjermani, ku nuk resht së marri mësime në nivelet e larta të konservatorit nga pedagogë nga më kryesorët në Europë.

Shqipëria është hera e parë që merr një çmim kaq prestigjoz në konkursin “Szymanowski International Competition.

TemA

Lini një Përgjigje