Bashkë me Maqedoninë e Veriut për “Enciklopedinë shqiptare

30 Tetor 2023, 14:21Kulturë TEMA

Bashkë me Maqedoninë e Veriut për “Enciklopedinë

Akad. Skënder Gjinushi, takim me redaksisë e posaçme të “Enciklopedisë shqiptare” të Maqedonisë së Veriut 

Kryetari i Akademisë së Shkencave të Shqipërisë, akad. Skënder Gjinushi, gjatë një udhëtimi pune për në Bullgari, ka qëndruar në Shkup këtë fundjavë. Gjatë qëndrimit të tij në Shkup, meqenëse Maqedonia e Veriut është pjesë e projektit të “Enciklopedisë shqiptare” që mbulohet nga Akademia e Shkencave të Shqipërisë, akad. Skënder Gjinushi realizoi një takim edhe me redaksinë e posaçme të Enciklopedisë Shqiptare të Maqedonisë së Veriut. Redaktori përgjegjës i redaksisë së posaçme të “Enciklopedisë shqiptare”, prof. dr. Aziz Pollozhani, gjatë këtij takimi e informoi kryetarin e ASHSH-së për punën e deritanishme në konsolidimin dhe ekipimin e redaksisë së posaçme, si dhe për zbatimin e detyrave që tashmë janë paravendosur. Akad. Skënder Gjinushi, nga ana e tij, duke shprehur inkurajim për punën e redaksisë së Maqedonisë së Veriut, foli për projektin madhor të “Enciklopedisë shqiptare”, dhe vuri në dukje se kjo është një mundësi e rrallë e përfshirjes së të gjithë kapacitetit shkencor të kombit në hartimin e një enciklopedie deri tash të munguar. Në enciklopedinë shqiptare do të përfshihen 24 fusha, albanologji, shkencë, histori, gjuhë, etj. Thelbësorja është njehsimi i kriterit shkencor me tre bashkëpunuesit, Shqipëri, Kosovë, Maqedoni e Veriut.-tha akad. Gjinushi. Për realizimin e “Enciklopedisë shqiptare” ka dy redaksi qendrore në Shqipëri dhe Kosovë dhe më shumë se 2000 veta do të punojnë për realizimin e këtij projketi madhor. Pritet që puna të vazhdojnë për më shumë se pesë vjet. Në fund të këtij takimi, akad. Gjinushi i përgëzoi anëtarët e redaksisë së ESH-së të Maqedonisë së Veriut, i falënderoi për angazhimin dhe uroi që ky bashkëpunim të jetë i frytshëm.

1 Komente

  1. s
    shefi 55

    Urime ! Me thoni cfare detyre i eshte ngarkuar Prof. Skender Gjinushit dhe nuk ka shkelqyer?

    Lini një Përgjigje