Eiko Ishibashi, kompozitorja që kur ecën ka gjithmonë regjistrues me vete

15 Prill 2024, 09:12Kulturë TEMA
Eiko Ishibashi, kompozitorja që kur ecën ka gjithmonë regjistrues

Nëqoftëse idetë e filmave mund të lindnin nga çdo vend ato do ishin më të rëndësishëm nga pikëpamja letrare dhe nuk do i llogarisnim më me gishtat e duarve librat që përshtaten për herë të parë në ekran.

Më të rralla akoma janë veprat që bëjnë fjalë për një ide muzikore. Ky është dhe rasti me “E keqja nuk ekziston”, vepra e fundit e japonezit gjenial Ryusuke Hamaguchi në përgjigje të një kërkese të kompozitores Eiko Ishibashi që ka firmosur në të kaluarën me bandën kryesore të Drive my car (2021).

Figurë e njohur e skenës underground japoneze dhe e mbështetur nga “papa” i rrokut underground Jim O’Rourke kjo multi instrumentaliste (piano, bateri, flaut, zë) praktikon një pop eksperimental me nuanca jazzi dhe prerje me “konkreten”.

Autorja e muzikës së filmit të Ruysuke Hamaguchi përdor shumë zhurmat e mjedisit për krijimet e saj aq të veçanta. A.K./TemA

Lini një Përgjigje