Gjetje të reja arkeologjike në Durrës

18 Nëntor 2022, 20:11Kulturë TEMA

Gjetje të reja arkeologjike në Durrës

Specialistët e Institutit Kombëtar të Trashëgimisë Kulturore në bashkëpunim specialistët e DRTK -Tiranë identifikuan dhe dokumentuan gjetjet e reja arkeologjike të zbuluara në qytetin e Durrësit, në kuadër të projektit zhvillimor “Rikonstruksione në Rrjetin ekzistues të  ujësjellësit, Durrës”.

Gjatë punimeve dolën në dritë dy amfora të fragmentuara. Punimet gërmuese u ndërprenë menjëherë me qëllim sqarimin e situatës dhe zhvendosjen e objekteve arkeologjike në një vend më të sigurt.

 

1 Komente

  1. S
    Sara

    te jetosh mes thesareve te se shkuares dhe te qeveriseh prej injorances se te tashmes...

    Lini një Përgjigje