Australia do të heqë Mbretëreshën Elizabeth II nga monedha e saj

2 Shkurt 2023, 14:50Lifestyle TEMA

Australia do të heqë Mbretëreshën Elizabeth II nga monedha e

“Vendimi pasoi konsultimet me qeverinë federale, e cila mbështet ndryshimin, thuhet në deklaratë. Autoritetet australiane kanë thënë pas vdekjes së Elizabeth II se imazhi i mbretit Charles III nuk do të zëvendësojë automatikisht imazhin e Mbretëreshës së ndjerë britanike në kartëmonedhën prej 5 dollarësh dhe se mund të zëvendësohet me motive australiane.

Ata shtojnë se në anën tjetër të kartëmonedhës, si më parë, do të jetë një foto e parlamentit. Kartëmonedha Australiane 5 dollarë është e vetmja kartëmonedhë në vend që mban imazhin e Mbretëreshës. Monedhat australiane duhet të kenë imazhin e monarkut britanik, dhe monedhat e reja do të kenë imazhin e mbretit Charles III.

Lini një Përgjigje