Ja pse nuk duhet të pini ujë të ftohtë

2 Gusht 2022, 15:56Lifestyle TEMA

 Ja pse nuk duhet të pini ujë të ftohtë

Uji i ftohtë vërtet që shijon shumë në këtë periudhë të nxehtë vere, por edhe dëmton shëndetin tonë. Më poshtë do të listojmë disa nga arsyet se pse nuk duhet të konsumojmë ujë të ftohtë në verë. Është e vështirë t’i shmangemi pijeve të ftohta, por duhet ta bëjmë për të mirën tonë.

1.Kur pijmë ujë të ftohtë, ne ngadalësojmë qarkullimin e gjakut në të gjithë aparatin tretës, pasi dihet që në mjedis të ftohtë, vazat e gjakut ngushtohen, pra bëjnë atë që njihet si vazokonstriksion.

2.Ushqimet që ne konsumojmë, ndërkohë që pijmë edhe ujë të ftohtë, nuk na shërbejnë aspak si burim energjie. Përkundrazi, energjia që sigurojmë prej tyre, nuk shkon për përballimin e aktivitetit tonë të përditshëm, por për të rregulluar temperaturën tonë të brendshme.

3.Uji i ftohtë pakëson sasinë e mukusit të sekretuar përgjatë aparatit tretës, gjë që bën të mundur dobësimin e sistemit imun dhe prekjen më të lehtë prej infeksioneve bakteriale, apo virale në traktin gastrointestinal.

4.Ushqimet që ti konsumon, ndërkohë që pi edhe ujë të ftohtë, metabolizohen më ngadalë në trup. Ky ngadalësim i metabolizmit mund t’ju çojë shumë lehtë edhe në shtim të peshës suaj.

5.Rënie të lehtë të temperaturës trupore. Qëllimin pse ne e konsumojmë në verë ujin e ftohtë, e arrijmë më së miri, por rënia e temperaturës sonë trupore na çon shumë lehtë në shpenzim të energjive tona të brendshme, të cilat mund t’i përdornim për aktivitetet tona të përditshme.

1 Komente

  1. S
    Skenderbegasi

    Ne nje pik te shkrimit shpreheni se nuk duhet te notoni me barkun plote per arsye se rendoni zemren. Mendoj se duhet ta shtjellonit me tej kete pike se arsyeja kryesore eshte perqendrimi I gjaku ne stomak per te krijuar acidin kloridrik qe mer pjese ne tretjen e ushqimit duke e larguar gjakun nga pjeset e tjera. Kjo ndodh ne te gjitha aktivitetet sportive.

    Lini një Përgjigje