Bordi ndryshon sërish çmimet e karburanteve në vend, ja sa do të shiten nafta dhe benzina

2 Gusht 2022, 16:44Ekonomia TEMA

Bordi ndryshon sërish çmimet e karburanteve në vend, ja sa do

Bordi i Transparencës ka ndryshuar sërish çmimet e karburanteve në vend.

Nafta do të shitet me 221 lekë/litër, nga 226 që shitej prej vendimit të datës 22 korrik.

Ndërkohë, benznina do të shitet me 207 lekë/litër, nga 211 që tregtohej deri më sot. Çmimi i gazit nuk ka ndryshuar dhe vijon të mbetet 81/lekë për litër.

Njoftimi: 

Bordi i Transparencës në datë 2 Gusht 2022, në mbledhjen e radhës vendosi:


Çmimi i shitjes me pakicë i nënproduktit gazoil i standardit SSH EN 590 të jetë jo më shumë se 221 lekë/litri, ndërsa i shitjes me shumicë jo më shumë se 209 lekë/litër.

Çmimi i shitjes me pakicë i nënproduktit benzinë e standardit SSH EN të jetë jo më shumë se 207 lekë/litri,ndërsa i shitjes me shumicë jo më shumë se 195 lekë/litër.

Çmimi i shitjes me pakicë i nënproduktit gaz, të jetë 81 lekë/litër edhe i shitjes me shumicë 69 lekë /litër.

Çmimet e caktuara nga Bordi do të hynë në fuqi sot datë 2 Gusht ora 18.00 p.m dhe do të jenë të vlefshme deri në mbledhjen e ardhshme të bordit ku do të pasqyrohen ndryshimet e çmimeve të shitjes.

Tërheqim vëmendjen e çdo operatori të shitjes me shumicë dhe pakicë të nënprodukteve të naftës mbi detyrimin e zbatimit të këtëj vendimi.

Në rast të shkeljeve të konstatuara nga operatorë të ndryshëm do të vendoset pezullimi i aktivitetit.

Jemi në monitorim të vazhdueshëm të ecurisë së bursave, me qëllim reagimin sa më të shpejtë.

Lini një Përgjigje