Inflacioni në Eurozonë mund të arrijë një shifër rekord

31 Gusht 2022, 15:34Ekonomia TEMA

Inflacioni në Eurozonë mund të arrijë një shifër

Indeksi i rritjes së çmimeve të konsumit në Eurozonë në gusht të vitit 2022 në raport me vitin e kaluar mund të arrijë një rekord prej 9.1 për qind.

Të tilla vlerësime paraprake janë publikuar nga Eurostat më 31 gusht, raporton “Albanian Post”.

Inflacioni pritet të jetë 9.1 për qind në gusht, krahasuar me 8.9 për qind në korrik, që ishte gjithashtu niveli më i lartë historik.

Sipas kategorive, çmimet më të larta u rritën për transportuesit e energjisë (38.3 për qind – që megjithatë është më pak se treguesi i korrikut prej 39.6 për qind), produktet ushqimore, alkooli dhe duhani (10.6 për qind).

Eurozona përfshin Belgjikën, Gjermaninë, Estoninë, Irlandën, Greqinë, Spanjën, Francën, Italinë, Qipron, Letoninë, Lituaninë, Luksemburgun, Maltën, Holandën, Austrinë, Portugalinë, Sllovakinë, Slloveninë dhe Finlandën.

Siç raportohet, kursi i euros në fund të gushtit ra në një nivel rekord të ulët në 20 vitet e fundit.

Lini një Përgjigje