E ardhmja e “Ndrangheta’s” dhe roli i shqiptarëve

23 Nëntor 2022, 15:31Kronika TEMA

E ardhmja e “Ndrangheta’s” dhe roli i shqiptarëve

Autoritetet italiane kundër narkotikëve besojnë  se ‘Ndrangheta mbetet një nga organizatat kriminale më të fuqishme dhe më të rrezikshme në botë, pavarësisht kapjes së figurave si Assisi dhe Morabito.

Megjithatë, klanet përballen me konkurrencë në rritje nga rrjetet e tjera evropiane të dedikuara për trafikun e kokainës.

Aktorë të tjerë, veçanërisht rrjetet shqiptare, mësuan nga modeli ‘Ndrangheta’ dhe tani veprojnë pranë burimit , duke marrë kokainën nga lidhje më afër burimit të prodhimit nëpërmjet ndërmjetësve të pavarur.

“Shqiptarët erdhën thjesht për të marrë ngarkesat nga A në B. Por ata u bënë ekspertë në logjistikën evropiane dhe ato rrjete logjistike tani janë kryesisht në duart e grupeve kriminale shqiptare,” tha Sergio Nazzaro për InSight Crime.

Edhe klanet ‘Ndrangheta’ janë përshtatur dhe shpesh bashkëpunojnë me rrjetet shqiptare.

“Shqiptarët nuk janë konkurrentë, janë partnerë”, tha Sergio Nazzaro për InSight Crime.

Por me rekordet aktuale  për prodhimin e kokainës në Amerikën Latine, ka mjaft për të shkuar përreth.

Lini një Përgjigje