Operacioni 11-orësh, ndahen me sukses nga njëra – tjetra binjaket e bashkuara

4 Shkurt 2023, 21:50Lifestyle TEMA

Operacioni 11-orësh, ndahen me sukses nga njëra – tjetra

Mjekët në Qendrën Mjekësore të Fëmijëve “Cook” në Fort Worth, Teksas, SHBA, kryen një operacion të suksesshëm për të ndarë binjakët e bashkuar në një procedurë që zgjati 11 orë dhe përfshiu 25 profesionistë mjekësorë.

James Finley dhe Amanda Arciniega nga Saginaw, Teksas, janë prindër të vajzave binjake AmieLynn dhe JamieLynn, të cilat kanë lindur tetorin e vitit të kaluar.

Vetëm një në çdo 200,000 lindje rezultojnë në binjakë të bashkuar. AmieLynn dhe JamieLynn u bashkuan nga pjesa e poshtme e kockës së gjoksit me kërthizën dhe kishin të njëjtën mëlçi, duke krijuar një sfidë për mjekët që përpiqeshin t’i ndanin.

Gjashtë kirurgë ishin në ekipin prej 25 profesionistësh mjekësorë të ngarkuar për të ndihmuar vajzat. Dr. José Iglesias udhëhoqi përpjekjen dhe tha se ajo tregoi se sa shumë mund të arrijë shpirti njerëzor dhe bashkëpunimi.

Lini një Përgjigje