Gjyqtarja Tereza Merkaj refuzon hetimin e pasurisë së Berishës dhe Metës nga SPAK, çështja shkon në Gjykatën e Lartë

14 Mars 2023, 15:23Politika Nga Adriatik Doçi

Gjyqtarja Tereza Merkaj refuzon hetimin e pasurisë së Berishës

Beteja e paprecedentë ligjore mes avokatit Idajet Beqiri dhe SPAK-ut për të hetuar pasuritë e Sali Berishës dhe Ilir Metës, do të zhvendoset në Gjykatën e Lartë. Gjyqtarja pranë Gjykatës së Posaçme të Apelit kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar, Tereza Merkaj, ka vendosur në favor të Sali Berishës dhe Ilir Metës, duke bllokuar hetimin e pasurive të dy politikanëve, nëse burojnë nga të ardhura të ligjshme dhe nëse janë deklaruar në përputhje me ligjin.

Në 9 mars 2023, Tereza Merkaj ka rrëzuar vendimin e gjyqtares së shkallës së parë Flojera Davidhi, e cila në 30 nëntor 2022 urdhëroi SPAK-un të hetonte pasurinë e Berishës dhe Metës nëse kishte lidhje me vjedhjen e thesarit të shtetit në vitin 1997 dhe në fund të vitit 1999.

Sipas zonjës Tereza Merkaj jemi para ‘gjësë së gjykuar’, duke iu referuar dosjes së vjedhjes së floririt dhe se nuk rezulton asnjë indicie apo e dhënë që të mbështes pretendimet e kallëzuesit për implikimin e dy politikanëve në vjedhjen e floririt. Sipas gjyqtares Tereza Merkaj vendimi i Flojera Davidhit është i pabazuar. Gjyqtarja Davidhi kishte rrëzuar vendimin e prokurores së SPAK, Manjola Kajana, e cila vendosi mosfillimin e procedimit për vjedhjen e floririt të Kërrabës, për Berishën dhe Metën, në bazë të kallëzimit penal të Idajet Beqirit.

Ndërkaq, Beqiri i është drejtuar me rekurs Gjykatës së Lartë, duke kërkuar rrëzimin e vendimit të gjyqtares së Apelit, Tereza Merkaj dhe lënien në fuqi vendimin e shkallës së parë, që kërkon hetimin e Berishës dhe Metës. Në ankimimin e tij, Beqiri thotë vendimi Tereza Merkajt bie ndesh me standardin e vendor nga vetë Gjykata e Lartë, e cila përmes disa vendimeve ka theksuar se prokuroria nuk mund të vendosë mosfillim pa kryer verifikime mbi pretendimet në kallëzim.

Në rekursin e tij, Idajet Beqiri rendin disa vendime gjykatash, rrethana të reja, pasuri të dyshimta, dyqane dhe emra që shesin sipas tij floririn e vjedhur për llogari të Ilir Metës, emrat dëshmitarësh dhe një person që është gati të bëhet bashkëpunëtor i drejtësisë për të rrëfyer vjedhjen e thesarit të shtetit. Tashmë do të jetë Gjykata e Lartë, e cila do të vendosë në mënyrë përfundimtare për hapjen ose jo të dosjes së vjedhjes së floririt nga SPAK-u.

Beteja ligjore

Në shtator të vitit 2022, avokati Idajet Beqiri referoi në SPAK një kallëzim penal ndaj Sali Berishës dhe Ilir Metës për vjedhjen e floririt të shtetit në tunelet e Kërrabës ndodhur në vitet 1997 dhe 1999. Në kallëzimin penal, Beqiri pretendonte se një pjesë e pasurisë së Metës dhe Berishës është produkt i vjedhjes së floririt. Më 7 tetor 2022, prokuroja Manjola Kajana, vendosi mosfillimin e procedimit penal, duke rrëzuar kështu kërkesën e Beqirit për ndjekjen penale të Ilir Metës dhe Sali Berishës si të dyshuar, sipas tij, si organizatorë dhe përfitues të vjedhjes së floririt.

Në vendimin e mosfillimit, prokurorja Manjola Kajana thoshte se vepra penale e referuar në kallëzimin e Idajet Beqirit është parashkruar sipas legjislacionit penal, pasi kanë kaluar më shumë se 20 vite. Së dyti, prokurorja e SPAK-ut Manjola Kajana thekson se për këtë ngjarje janë dënuar 5 persona në vitin 2001, me vendim të formës së prerë të Gjykatës Ushtarake. Dhe së treti, sipas prokurores, vepra penale e referuar nga Beqiri, ajo e grupit të strukturuar kriminal, nuk ekzistonte në legjislacionin penal të kohës.

Avokati Beqiri e ankimoi vendimin e prokurores Manjola Kajana në gjykatë, duke këmbëngulur në hetimin e Berishës dhe Metës. Me vendim të datës 30 nëntor 2022, gjyqtarja Flojera Davidhi, pranoi ankimimin e Beqirit, duke rrëzuar vendimin e 7 tetorit 2022 të prokurores së SPAK, Manjola Kajana, për mosfillimin e procedimit penal për vjedhjen e floririt. Gjyqtarja Flojera Davidhi arsyeton se prokuroria nuk mund të dalë në konkluzione se nuk ka vepër penale dhe se janë parashkruar veprat penale, pa kryer hetime. Gjyqtarja arsyeton se i takon më pas gjykatës për të kontrolluar dhe vlerësuar hetimet e prokurorisë. Flojera Davidhi thekson se mund të jemi para vazhdimësisë së veprës penale, por pa hetuar në mënyrë shteruese, nuk mund të dilet në një përfundim.

Gjykata thotë se kallëzuesi pretendon se Ilir Meta dhe Sali Berisha i kanë krijuar pasuritë me floririn e vjedhur. Sipas gjykatës, kallëzuesi nuk ka mundësi për ta provuar këtë fakt, ndaj SPAK duhet të verifikojë burimin e pasurisë së Metës dhe Berishës, përmes shkresave drejtuar ILDKPKI, hipotekës etj. Në vendimin e gjykatës thuhet se SPAK-u, pasi të bëjë një hetim shterues, të paraqitet në gjykatë për pushimin e çështjes ose ndëshkimin e personave përgjegjës, nëse do të zbulohen të tillë.

Por, prokurorja Manjola Kajana i qëndron arsyetimin në vendimin e saj për të mos regjistruar procedim penal për vjedhjen e floririt, si dhe për të mos hetuar pasurinë e Metës dhe Berishës. Në dokumentin që publikon sot Shqiptarja.com, Manjola Kajana rendit disa argumente për të mos regjistruar procedim penal për vjedhjen e floririt dhe rrjedhimisht për të rrëzuar vendimin e shkallës së parë që e urdhëron të verifikojë pasurinë e Metës dhe Berishës.

Manjola Kajana argumenton se fakti penal i vjedhjes së thesarit të shtetit në Kërrabë ka ndodhur dhe për këtë fakt janë dënuar disa persona. Por, prokurorja thotë se nuk ka asnjë të dhënë që Sali Berisha dhe Ilir Meta të kenë lidhje me vjedhjen e thesarit të shtetit. Gjithashtu, prokurorja thekson se deri në momentin e regjistrimit të kallëzimit penal, ka kaluar afati i parashkrimit të ndjekjes penale për veprat penale të vjedhjes së bankave.

Prokurorja e SPAK-ut thekson më tej se “është e vrertë të që kallëzuesi Idajet Beqiri, në kallëzimin e tij, përveç vjedhjes së thesarit duke përmendur/atribuuar këtë vjedhje shtetasve Ilir Meta dhe Sali Berisha si organizatorë të saj, ka përmendur një tërësi veprash penale si: korrupsion të funksionarëve të lartë shtetëror, pastrim të produkteve të veprës penale, refuzim për të deklaruar, vrasje në rrethana cilësuese etj., mirëpo këto vepra penale vetëm citohen prej tij..., duke mos referuar asnjë indicie konkrete që të krijohet dyshimi i arsyeshëm për konsumimin e këtyre veprave penale prej personave të kallëzuar prej tij”.

Sipas prokurores Manjola Kajana nuk mund të kryhen hetime për pastrim parash, pasi më parë duhet të vërtetohet fakti penal i vjedhjes së thesarit nga zyrtarët e kallëzuar” “Në rastin konkret nuk ka asnjë indicie që të bëjë lidhjen midis këtij fakti penal me të kallëzuarit Ilir Meta dhe Sali Berisha, si ish zyrtarë të lartë në kohën kur ka ndodhur vjedhja e thesarit të shtetit. Për këtë arsye, nga ana jonë vlerësimi i këtij kallëzimi penal është i lidhur më së pari me veprën penale të vjedhjes, në mungesë të vërtetimit të lidhje së ish funksionarëve të lartë Meta dhe Berisha, sjell si pasojë edhe pamundësinë e fillimit të hetimeve ndaj tyre për veprën penale të pastrimit të produkteve që rrjedhin nga vepra penale”.

Manjola Kajana, në ankimimin e saj në Gjykatën e Apelit, thotë se Gjykata e Shkallës së  Parë, në kushtet e mungesë së indicieve të rëndësishme të faktit penal, duke të linte në fuqi vendimin e saj për mosfillimin e procedimit penal.

“...gjykata, gjatë kontrollit gjyqësor, duhet të marrë në konsideratë jo vetëm pretendimet e palës kallëzuese, por edhe respektimin e të drejtave dhe lirive ndaj të cilëve ngrihet akuza.... Për më tepër që vetë kallëzuesi në ankim ka shtuar fakte të reja në lidhje me pasurinë e subjekteve zyrtarë të nivelit të lartë, fakte të cilat edhe prokuroria nuk i ka pasur objekt kallëzimi, në momentin e vlerësimit të kallëzimit penal”, thekson prokurorja e SPAK-ut.


Gjyqtarja Tereza Merkaj pranoi në 9 mars ankimimin e prokurores Manjola Kajana dhe pretendimet e saj në favor të mosfillimit të procedimit penal. Ky vendim është ankimuar nga Idajet Beqiri në Gjykatën e Lartë./ Shqiptarja.com

69 Komente

 1. F
  Fener Zizi

  Të gjithe Shpellaret dhe Gjykatesit e Plepave , duhet te largohen nga sistemi Drejtesise, Ndryshe ky Vend nuk behet.

  1. j
   juristi

   Salihu me Like Floririn kane "investuar" me gjygjtaret e "edukuar" ne Plepa dhe sot po ja kthejne favorin duke i mbrojtur para ligjit. Sipas kesaj palo gjygjtareje, m.q.s. paskan kaluar 20 vjet nga ngjarja e vjedhjes se floririt dhe pasi kjo ngjarje eshte gjykuar me pare, nuk paska me mundesi qe te gjykohet perseri. Po ata naziste qe edhe sot kapen e gjykohen per krime qe i kane bere para 80 vjetesh si ka mundesi qe u gjykokan? Kur zbulohen fakte te reja, eshte praktike e njohur e jurisprudences ne cdo vend te botes, perfshi edhe ne Shqiperi, dosjet hapen perseri dhe gjykimet nisin nga e para.

   1. S
    Sunitet nuk behen njerez, lloji i kafshes.....

    Beqiraaaaaaaaaa tourkalvanoi,nje sorre arabe (qe nga emri fillon degjenerimi)nuk mund te sjelle Dhimokratia/Drejtesi..... gezuar ramazonin!

    1. J
     Janulla

     Bitheqiri janulles edhe ne korrupsionin e parlamentit grek dolen bitheqirat e grqise te korruptuar. Sic ta kane qire mamin dhe motren ty arabet dhe ato i kishin qire arabet. Sa per kete zonjen e ka emrin Tereza dhe jo Fatime.

     1. R
      Raimond vlonjati

      Bravo Gjyqtarja Tereza ! Qenka tamam Zonje qe nuk merr parasysh ate kalbesiren I, dajet hajvanin qe eshte komplet nje deficent i skajeshem.

     2. K
      Kapedani

      Ti je nje kokkar qe se paske shokun.Po per ate greken e parlamentit Europian qe merrte pare edhe shkerdhehej nga beqirat e Katarit ke ndonje fjale.Tru tredhur qenke o zhuls.

    2. A
     Aqif Kapertoni

     Se jan ma te mir magjistatet se plepistat, ma plehna jan a ma zi do bahet kot stha baba Vanga "nuk keni pa gja akoma"

     1. R
      Rama i tredhur

      Cfare ndyresi vetingu eshte bere dhe cfare palacosh personell,kane bere ’seleksionimin’ e juristeve: Mbetemi po njesoj ai vend muti si me pare: Kriminelat e medhenj, mafia islamiste-komuniste shpellare,vazhdon ta mbaje pushtuar kete vend dhe te perdore banden e saj te ” juristeve” dhe vazhdon te fshijne bythet,me ligjet e ketej vendi.

      1. R
       Rama i tredhur

       Cfare ndyresi vetingu eshte bere dhe cfare palacosh personell,kane bere ’seleksionimin’ e juristeve: Mbetemi po njesoj ai vend muti si me pare: Kriminelat e medhenj, mafia islamiste-komuniste shpellare,vazhdon ta mbaje pushtuar kete vend dhe te perdore banden e saj te ” juristeve” dhe vazhdon te fshijne bythet,me ligjet e ketej vendi.

       1. t
        tetovari2

        Në të gjitha segmentet shtetërore urgjent duhet bërë DEBERISHIZIMIN e institucioneve të shtetit.

       2. 1
        1

        Moj Tereza cte keqe do kishte po tu verifikohet pasuria ketyre qe na kane udhehequr per 30 vjet?Cdokush me dy pare mend habitet nga pasuria qe kane vene keta pa pasur asnje bisnes.Do ishte nje mesim i mire dhe per ne rogetaret e shtetit ta raciononim me shume lekun dhe te vinim dhe ne ate pasuri.Cdo dite qe kalon me mbushet mendja qe reforma u be kot dhe se keta gjyqtare jane bisht qeni,nuk kane per tu ndryshuar ne sjellje

        1. K
         Koli

         Cfare Gjyqtare Leshi.Ka frike se Maloket e Zhdukin.Duhet Bythe per te marre ato rroga qe ju merrni,po spate Bythe atehere liro karrigen,bej ndonje pune tjeter,por jo Gjyqtare.Po te ishte ndonje nga Populli,keta me vrap i marrin ceshtjet,kur eshte fjala tek Politikanet qe kane Vrare,keta te gjithe terhiqen.Hajde Drejtesi,Hajde:Kane frike akoma nga Saliu dhe Likja.

         1. L
          Llapaqeni Sa-Hale Breshkani

          KURR S'DO TE KET DREJTESI NE SHQIPERI PERDERI SA KETO DY VEMJE, HAJDUT E KRIMINEL ORDINER AKOMA KONSIDEROHEN SI TE PAPREKSHEM... IMAGJINONI S'IKUR KETO AKUZA DO T'U BEHESHIN NJE NJERIU TE THJESHT, DO T'I KISHIN NGRITUR SHPINE NGA RRENJET DHE DO ISHTE NE BURG PARA SE TE KALONTE PERPARA TRUPIT GHYKUES... PTU MOJ MALUKATE QE E QUAN VETEN GJYGJTARE, MOJ TEREZ VIHU NE TEREZI SE S'I KE MIRE KETO PUNE.

          1. A
           A mkuptoveee

           Po nese kjo pune do BYTHE siç thua zotrrote atehere do kishte dale ndonje me bythe me te forte se ai teleshmeni Idajet beqiri . Po me fjalen e atij as ne banjo nuk shkohet! Po te ishte se gjykatat vendosin te shkojne te vrrifikojne pasurite sipas deshires se njerit apo tjetrit do dilte gjithmone ndonje leshko , ja psh si puna jote dhe do kerkonte ta zeme te verifikohej Edi per inceneratoret! Pas teje prape nje leshko tjeter nga kto komentuesit si puna jote do kerkonte te hetohej prape Edi per vjedhjet kur ishte kryebashkiak e kshtu me rradhe. Edi do ngelte pastaj neper gjykata dhe sdo bente dot punen.

           1. E
            Emiljano

            O rotkari te qifsha Edin,saliun dhe ilirin bashke koqe kandari

            1. L
             Llapaqeni Sa-Hale Breshkani

             O more Dru me pre, A mkuptove??? Po bre, s'me paske kuptu hic, se duhet te jesh nga ata shpellaret e zbritur nga p-somes... As me rruhet fare per Edin, Sa-Hale apo Like Floririn... Kushdo qoft qe e ka fut doren ne mut duhet te japi llogari per ato qe ka vjedh, qoft ky Likja, Sa-Haleja, Palloshi apo Veliri i Tiranes. Sipas llogjikes tende shpellare ata qe vodhen paret dhe gjakun e popullit, u mekamen e kan vila ne Tirane, Lalez, Peze, Sauk dhe llogari bankare prej milionash tani jane te paprekshem se ka kaluar koha...!!!??? A s'me thua o dijetar i Shpellave ku ne te somes i gjeten keta morracak nga Cepani apo Vicidolli apo Tirana keto pasuri duke punuar si politikan??? Me rrogen e shtetit??? Apo nga trashgimia... Te gjith kemi qen bythgris e rronim me triska e tollona dhe ato qe trasheguam ishin apartamentet qe i fali shteti... Para ligjit te gjithe jane te njellojt, ligji s'duhet te njohi te paprekshmit, ligji s'duhet te bej dallim midis Sa-Hales, Like Floririt, Edi Palloshit apo nje qytetari te thjesht, te cilet duhet te jen te gjithe te njellojt para ligjit, sidomos kur flitet per njerez qe e vodhen dogjen, shkaterruan kete vend dhe i kane duart e lyera me gjakun e popullit. Per s'qarim dhe mirkuptim, parimi i drejtesis duhet te jete kushdo qe ka shkelur ligjin duhet te pergjigjet dhe te mabj pergjegjesit e duhura. Tuc!

             1. M
              Mbeshtetesi...nga prapa

              A mkuptove,,,Jo nuk te kuptova,,vetem motren tende mbrem kuptova,,,ik eee shpellar muti,

            2. k
             kj eshte fytyra e Spak Putanes

             Spak si gjithe Bordellua e Dreqesise ne kto 32-vjet i ka sherbyer Krimit te Organizuar Politike e Ordinere . Lalla ishte i lidhur me te gjithe Kriminelet dhe Prokuroria e Pergjitheshme ishte baza dhe fryemzuesi i Krimit ne Shqiperi . _Dhe ja pra , ku e keni surratin e Putanes AntiLigj ! Spak del Hapur kunder Ligjit dhe mbeshtet hapur Kriminelet e Korrupsionin ne Politike ! A ka noj bir Kurve te na e spjegoje tashme se c'eshte Spak ? Duan tritolin ne bythe te gjithe me radhe

             1. L
              Li

              Nuk prisja asgje me shume nga kjo fytyre shimpazeja. Zhgenjim total nga réforma zonja Ambasadore . Krimbat e gjizes ne sistemin e drejtësisë s’kan per tu shkulur kurrë dhe sa të jen keto fytyr shimpazetë kermat qe vodhe floririn do bejn ligjin. Mjer populli .

              1. S
               S'ka Drejtesi kurr .Duhet vendeta vs Putaneve

               Li, Ambasadorja /Pardonet e saj i dhane kte Surrat Drejtesise /Shtetit Shqiptare / Demokracise . _____Sepse keshtu i pelqen ta shikojne Shqiperi .Duke u terhequr zvarre . Perndryshe nuk vini ne krye te krij vendi dhe mbeshtetsnin nji Funderine nji Cop muti Shpelle si saleh hamuti . Na shkaterruan gjithcka dhe me Cekun e Bardhe fshin Bythen duke u zgerdhire me injorancen shqiptare . Na c'armatosen jovetem ne Ushtri por ne gjithcka .Art Kulture Politike Vlera Industri e Shoqeri . Kjo qe ndodh sot ne Shqiperi ,kto banda Shkedhatash ,e Vila ne Lalz jane Kopja e Saadam Hyseinit dhe Gaddafit apo Bin Ladenit ,qe Kultivoj Miku yne i Madhe ne kte vend . Amabsadorja e gjithe Ambasadoret e Miut ,kane 32-vjet pjerdhin goje, per Drejtesi e shtet Ligjore Medieve ,por ne Praktike bejne te kunderten . _ Ne nji vend kaq te vogel e te kontrollueshem si Shqiperia ,qe eshte sa nji qytet Europian po ti donte Trapi Mikut te Madhe e bente Drejtesine per Dy Jave asnji sekond me shume si duhet .Por Trapi s'ja do . Harrojeni .Vetem Kanuni ben Drejtesi ne Shqiperi kurr qirsi i Shqiperise

              2. t
               tata luigji

               Kete burdello ta largojne nga sistemi dhe ta rrasin ne burg per shkeljet ne kryrjen e detyres, kjo baxhelle e don nje me sim te mire, pse u kriju SPAK qe te mbrohen horrat meta berish me kete karurve

               1. x
                xha Beqo

                po kur ka shtuat fakte te reja pse nuk e kthen per rihetim?!!!

                1. a
                 ardi

                 Jane plehra te gjithe gjykatesit dhe prokuroret me ndonje perjashtim te rralle. Te gjithe kane marre leke kush me shume e kush me pak.

                 1. A
                  Angjelini

                  Njeri i ka bere pasurite me leshin e Monikes dhe tjetri me leshin e Lirise. Sa e neveritshme kjo palo gjyqtare. Po pse moj e degjeneruar behesh pale me vrasesit dhe hajdutet?

                  1. v
                   vezhguesi

                   Mire e ke ti Angjelin vellai, por si tia beje kjo e "shkreta" qe Sala e Likja ja kane dosjet e mbushur plot te horlleqeve qe ka bere ne vite.

                  2. T
                   Totololi

                   Sa thelle eshte futur e keqja ne Shqiperi. O zot, sa i pa shprese eshte ai popull.

                   1. A
                    Adriatik

                    Nje Manjol e nje Tereze te dyja per faqe te zeze.Duhet qe insoek.large i drejtesise te nderhyje menjehere dhe ti nxjere jashte sistemit te drejtesise keto monstra.jane te lifhura md fije mafioze me nongraten dhe hajdutin e floririt.

                    1. t
                     trimi

                     Kto kriminel i kanë shtrirë tentakulat si oktapodi në gjith drejtesin shqiptare..

                     1. B
                      Bardha

                      Ndoshta nuk i bene pershtyje kesaje mender me thane gjyqtare se dhe vete ka vjedhur e i ka mfshefur,po cfare te keqe ka qe te hetohet pasuria marramendesve e ketyre hajdutve po dhe gjithe tjerve qe ka indicje,nje gjyqtare e shpifur

                      1. t
                       trimi

                       Kom pa dhe skom pa te zihen prekuroret e spak se kush ti mbroj me para këto kriminel, vetëm në Shqipëri ndodh, dhe thon pastaj se Spaku nuk është i kapur nga keta degjenerata. Si duket do ken marrë ndonjë cop flori dhe keto prokuroret e spakut. Po mos harroni se historia do shkruhet dhe për ju o kurvat e spakut.

                       1. P
                        Populli kryelarte!

                        Me mire ta shkrijne SPAKun. Kujt i duhet me

                        1. A
                         Av. Ido B...qiri ka hik nga fiqiri

                         Akoma nuk e keni kuptuar se ne ato "betejat ligjore" ku dergohet ai Avokat derdimeni Ido B...qiri, ato kthehen ne Estrada ligjore. Eshte ky B...qir Idajeti qe pasi e paditi per rrahje Izet Haxhine ne 1996...u be Avokati i tij Mbrojtes pas 25 vitesh!

                         1. D
                          Drini

                          Pu pu pu kush ka hyre ne spak, po keto e ka. Shitur shpirtin qe kur kan filluar ate pune.

                          1. A
                           Artibr

                           Kush eshte kjo qe ve vulen qe mbron krimin intercontinental per keta te shpallur ndekombetarish per korupsjon madhor po mereni nxireni jashte coheni ne burg qe ben krim me firme dhe me vule cohuni te gjith shqipetaret shoqata ngrehuni o adriatik lapaj ku jeni.

                           1. D
                            Dani USA

                            Te dhiefsha vetingun ata qe krijuan vitingun duhet te futen ne Burge sepse kane harxhuar dhe vazhdoin me miliona dollar per asgje pastrimin e dretesis nga plehrat e pastrone qeveria po te doi dhe po te jete me te vertet Demokratike qeveria me parlamentin jane sovrani i votuar nga sovrani popull.

                            1. a
                             alphazeta

                             Gjithë faji është i Kallamit të Gjatë pa Kokrra që ka 10 vjet në pushtet dhe gjykatësit e të gjitha shkallëve vazhdojnë të mbrojnë interesat e Sali Berishës! Aq frikë ose aq të detyruar i janë. Kanë vjedhur Meta me Berishën, por kanë vjedhur edhe gjyqtarët sa s'ka më! Dhe korbi korbit nuk ia nxjerr sytë. Rama është kot. Nuk vlen për kryeministër. Atë nuk e pyet askush. Ndofta mund të ishte një kryeministër i mirë për në Danimarkë, por jo për në Shqipëri. Në qeverisjen e tij e hajnë të vobektit, të dobëtit, të pambrojturit, por të fuqishmit, të fortët e lagjeve, oligarkët hajdutë dhe politikanët e korruptuar nuk i gjen gjë. Do vijë dita që të gjithë do të mbeten të pakënaqur nga qeverisja e tij dhe atëhere Meta - Berisha do të rivinë në pushtet. Tani mund të thuhet me plot gojën: Të gjitha fajet i ka Zullapi i Gjatë.

                             1. D
                              Drejtesia e munguar.

                              Te dy udheheqesit tane vijne nga skajet e vendit dhe jane ne origjine te varfer te lodhur. Kurse sot Jane bere me saraje dhe i gjithe vendi i shikon se ku jetojne e me rroge nuk mund ti kene keto.pasuri Kjo Terezina ose vjen nga ndonje planet tjeter ose ka ikur nga mendja. Jo keta qe jane ujqer per te vjedhur por edhe ju te drejtesise kur merrni para nga fukarenjte ose bandite i dergoni tek te afermit ose i beni mall me tjeter emer.E degjoni Saliun kur bertete me gjeni nje fakt.Amerika i ka gjetur gjithe familjen por keta tanet i kane syte edle mendjen ne prapanice. Keta e kane trajtuar pasurine e vendit sikur ta kishin te tyre dhe mendoni cfare u be me minierat,Chezin,gazin e naften,po pronat e ushtrise.Pra behet fjale per miliarda.Te gjithe i pame ne tv se cfare beri populli Grek per aksidentin e trenave kurse ne kemi organe leshi dhe ne si popull bejme sehir hajdutet te vjedhin te mashtrojne dhe kerkojne akoma te te shtypin.

                              1. L
                               Llesh

                               Ja dhe vetingu o popull,, drejtesia shqiptare eshte e kalbur deri ku ska me..

                               1. P
                                Po Shteti ku Kullot ? Po Manja ku ha mut ?

                                Perse ka ky Shtet Qeverri dhe Minisitri Drejtesie kur nuk kane asnji Kompetence ose jane te paafte te bejne Detyren per te cilen i paguan Taksapaguesi Shqiptare ? Ky eshte Skandal eshte Vjedhje qe i behet nji populli nga nji Qeverri e cila ben sikur eshte Qeverri dhe ka disa Ministri Fo rmale qe ne realitet jane inekzistente ,te paafta thjeshte Fake ! _ Let'i marrim te gjtha me radhe Minsitrite dhe do bindemi se me shume se gjysma e tyre jane MInistri Formale ,vetem me marr rrogat por qe s'i pergjigjen aspak asaj per te cilen ato quhen Ministri e nuk perfaqsojne asgje ! ________________Ministria e Mbrojtjes , pa Ushtri pa Stradegji (nji FakeMinister qe del si nji femije rruge e thot : Se Na Mbron Nato !) MInistria e Jashteme ,qe vetem Shqiperine nuk perfaqson dhe saher fyen neper medie Shqiptaret ose Vriten ne Greqi ,kur c'varrosen te paret tane ,sepse ashtu i do bytha pederasteve te Kishes Greke ne Tirane _ nuk e hap Gojen si me e pas ate vetem me shiju Car ! _______Ministria e Drejtesise ! Kot fare ,Formalitet thjeshte nji Numer . Totalishte nji Fake ! MInstria e Kultures , Nji shalgjate pa asnji Vlere qe s'ja ka ndoshta iden se per cfar e kan vendosur ne ate Ministri ! Apo ajo e Turizmit ,qe cdo pik te sezonit i dalin lakrat , gjitzhe Mangesite ne Turizem . Etjera etj Ministri qe thjeshte rjepin popullin shqiptare dhe nuk i afrojne asnji Produkt ! Tani ,a mundet te na thote ky ztria e tij KM perse duhet qe uj si qytetare te paguaj Taksa per kto Fake MInistri dhe kte FakeDrejtesi e Spak Putanash ,perse duhet te paguajnme ne institucione qe nuk na japin asgje neve si shoqeri ,qe nuk na mbrojne e perfaqsojne ne asnji aspekt te jetes ??????????????? Dil mor zotni e na jep nji Pergjigje se ngelet 32-vjet duke lujt Ping Pong me ca Shkerdhata qe kan shpartalluar kte vend , si te sihte ky vend Prona juaj ?

                                1. P
                                 Paqesori

                                 Eh,e parashikoj para ca kohesh,nje komentues kur u caktua kjo qyqare . E kishte emrin Tereze Lleshi Merkaj jo Tereza,qe e cilesonte si nje te paafte e te korruptur. Kolona e 5-te e krimineleve i ka shtrire tentakulat kudo ne kete vend. Bashke me Kajanen vafshi ne djall,qelbesira femra.

                                 1. A
                                  Aron

                                  Te gjithe keta qe ose refuzojne te hetojne Saliun dhe Meten, ose u dalin ne mbrojtje, ose u japin ndihme te jeni ne dijeni qe Saliu dhe Meta u kane dosjet e tyre dhe te familjareve te tyre dhe se nuk e levizin dot bishtin. Kjo eshte nje gjendje alarmante, sepse tregon se nuk jemi shkeputur akoma nga kjo katrahure dhe duket nuk do te shkeputemi, sepse keta jane te njejtet. Fatkeqesi kombetare.

                                  1. A
                                   Anjeza

                                   Keta kriminel duhet te futen ne burg nje ore e me pare,se keta e kane shkaterruar kete vend.

                                   1. J
                                    Joni

                                    Burgun meritojne keto te dy

                                    1. B
                                     Beni

                                     Njerez te ndyre qe te dy

                                     1. k
                                      kur 3000 Euro pasuri deklaronte

                                      SPAK ka deklaruar se do ti nise hetimet per pasurite nga ajo me e vockla - ato 3000 Euro te deklaruara nga Gallofi Surrelit!

                                      1. E
                                       Erald

                                       Keta te dy jane arsyeja qe ky vend nuk ben perpara,kur do vij dita qe keta kriminel do futen ne burg qe te shpetojme nje here e mire.

                                       1. E
                                        E verteta

                                        Cjane keto dreq gjyqetare, qe u paska hyre frika ne palce nga berisha e meta?. Keto u zgjodhen per drejtesine e re?. Si zonja Kajana ashtu edhe kjo , jane vene aty per te dhene drejtesi dhe nuk besoj se u zgjodhen as per numur e as per kukulla te bukura. Avokati ka paraqitur prova te mjaftueshme per te verifikuar pasurine e dy ketyre zullumqareve dhe nuk ka asnje dyshim se ato jane vene me korupsion dhe gjithe pislleqet e bera nga ato dy monstera.

                                        1. t
                                         titi

                                         normale cfare kerrcenimesh kund ti ket bere saliu

                                         1. t
                                          tosi

                                          dihet naj plumb ne post

                                          1. A
                                           Ani

                                           Kapeni cojeni edhe kete per hetime

                                           1. E
                                            Eno

                                            Sdo ajo se mund te ket mar ndo nje cop nga leket e popullit

                                            1. S
                                             Shqipëtar!

                                             Frikacakë EXEMPLAR! Të gjithë të barabartë para ligjit, zbatoje ose largohu. Benefitet e profesionit ju pëlqejnë, sfidat JO?!

                                             1. a
                                              american16al

                                              Nuk e di perse quhet gjykatese…!!!!???? Njerez te tille funderrina ne psikollogjise se te kaluares per mos te thene te njenjte me te akuzuarit arrin te mbylle syte perpara realitetit por kapardisen dhe trimerohem kur kapin ndonje fujara apo hajdut xhepash…Turp..!!!

                                              1. D
                                               Drini

                                               Vetingu ishte kot, vetem per ata qe vodhen po sdinin ti fshihnin pasurit. Keta monstrat e spakut kane qene te zgjuar, diten te fshehin gjene e vjedhur.

                                               1. S
                                                S'durohet me qe Dy Shkerdhatat te mosHetohen

                                                Drini , asnji bir Kurve ne Shqiperi s'e fsheh dot hkene e vjedhur nqs do Shteti te hetoje i qit nji nga nji Minjte nga Vryma .Eshte shume e thjeshte gjithcka . Mir per pasurite vejdhjket e Thesareve qe te Dy e kan vjedhur me Radhe ,si me e pas bo Plan me pare dhe Drejtesia i bente Roje mos i kapte Policia apo noj bari me lope , po per Krimet e Tradhetite qe kan ber kunder ktij populli e ktij Shteti ? Perse nuk Hetohen ? Eshte qesharake qe kta Dy shkerdhata Antishqiptare , shkojne ke Fevzo Putana dhe bejn gjasme vetHetoen pasi kan kurdisur me pare me surratKokekarin Fevzo se si do mashtrojne gjasme Opinionin ! Nderkohe qe Lalla eshte ne Kamp ne Itali ,vazhdon shkerdhimi ne Bordellon Drejzesi

                                               2. Z
                                                Zina sallaksja gjyqtarja e ndershme

                                                Te ma kishin lene mua ta gjykoja kete çeshtje do ta zgjidhja si gjthmone me drejtesi. Tua verifikoja dhe sekuestroja pasurite ketyre hajduteve. Se jam e ndershme dhe e paster une!

                                                1. P
                                                 PARAJA

                                                 I paska mbushur xhepat dhe breket kjo gjikatese. Urgjentisht duhet te largohet nga sistemi felliqesira. A ka fytyre kjo te gjykoje me ceshtje? U ka hyre shejtani ne barke dhe i beri si veten. Sistemi i drejtesise duhet te pastrohet me rrenje, ndryshe ju dhjefsha reformen ju qe po thoni se ka ecur mire. A jeni ne gjendje te kuptoni rezultatin e reformes, apo ngopeni me luge bosh e justifikoni parate e shumta qe jane harxhuar. Ato para ti paguani nga xhepi ju organizatoret se keni 7 vjet qe po talleni me qytetaret.

                                                 1. baftiari tropoje

                                                  shte pa shtet kush hyri doli u duk sikur duvmani do bej namin i kokerr fiku

                                                 2. S
                                                  Schopenhauer

                                                  Llogjika më thotë që në qoftëse refuzon të bëjë punën për të cilën i është besuar atëhere duhet të përjashtohet nga drejtesia përgjithmonë!

                                                  1. s
                                                   sapa

                                                   Pse si do ndodhe ndryshe ne vendin e degraduar ku hajduteria dhe mashtrimi jane bere pjese e jetes se perditeshme te shqiptareve?

                                                   1. t
                                                    taso kume

                                                    Nuk behet drejtesi me shuraket.

                                                    1. J
                                                     Juliano

                                                     Ky është absurditeti, kontraversi apo çudia që ndodh në drejtlsinë tonë të blerë, frikacake, të shitur e të neveritur. Kjo zonja nuk mund ta mari këtë çështje jo thjesht për humanizëm, por për çudirat e mëdha që ka kjo dosje, dhe ku dënimi i kalon 100 vitet burgim. Ky i dihet, mundet dhe s’ka si të jetë ndryshe, do ketë hëngër një lugë çorbë dhe ka frikë ta nxjerrë vetë, duke menduar se ja nxjerr meta apo berisha. Kjo tregon se aty, në atë detyrë, lshtë për të dhënë masën e ligjit ndonjë hajduti xhepash, tregon paaftësinë në sigurinë e profesionalizmit që ka kjo gjyqëtare.

                                                     1. t
                                                      tetovari2

                                                      Po nuk u hetuan të akuzuarit dhe shpikin lloj lloj arsyetime "ligjore" për t'iu shmangur drejtësisë, atëherë urgjentisht të ZHBËHET SPAK-u ASPAK.Dobia do ishte se do të kursente shteti TAKSAPAGUESIT SHQIPTAR!

                                                      1. x
                                                       xhoxhi

                                                       Të gjithë ata që kanë vjedhur Shqiprinë e shqiptarët po ti shikoni me kujdes shkojnë nga një karike në një tjetër sepse kushdo që qeveris është pjestar në vjedhje me ta...Ska drejtësi dhe skapër të patur kurrë në Shqipëri sepse çdo gjë është vjedhur nga këta që ndërojnë kariket..Vetëm dinamiti e zgjith këtë punë..

                                                       1. $
                                                        $antiago-@-Chil€

                                                        Kështu ndodh kur njeriut i zihen sytë nga paraja dhe çdo gjë rrotullohet rreth parasë. Ky fatkeqësisht është fenomeni më i përhapur dhe kanceri i shoqërisë te shqiptarët. Gjaku i shqiptarit vlen më pak se ngjyra e dollarit. Sa për 'drejtësinë'...kjo në Shqipëri nuk ekziston. Padrejtësia po që ejziston. Ajo shitet dhe reklamohet si drejtësi në Shqipëri. Hapi i parë drejt drejtësisë së vërtetë është rikthimi i dënimit me vdekje që kriminelët mos të kenë asnjë shans të mbijetojnē.

                                                        1. B
                                                         Belina

                                                         Atehere kjo gjykatese e cila heziton, dhe mundohet te mos beje punen , per te cilen paguhet "Majshem" Perse mundohet te nxjerri justifikime pa bere pune paraprake me ato deklarime, qe avokat Beqiri ja beri te ditur , dhe te mos harrojme faktin qe AVOKAT BEQIRI , KA QENE AVOKAT MBROJTES I IZET HAXHISE... Ai mund te dije edhe shume detaje te tjera .... Kjo z. duhet te kuptoje se ka ardhur koha qe "DREJTESIA" te jete e drejte dhe ti shkoje deri ne fund ceshtjeve , SEPSE VETEM ATEHERE KY VEND, E KY POPULL, MUND TE MARRE FRYME LIRISHT NGA KETO "USHUNJZA"....

                                                         1. P
                                                          Populli.

                                                          Nuk e kuptoj perse ka frike gjyksta te hetoj keto pasuri.Po i paten te ligjeshme ti gezojne dhe ta haj Idajeti Keshtu qe mer fund kjo legjende.Po si paten te ligjeshme te pergjigje.

                                                          1. S
                                                           Shqipe-Etnike

                                                           @@Tereza Merkaj:Grua Shkerdhate dhe Gjyqetare Shkerdhate..e Korruptuar dhe pa asnje Sense Gjyqetari ,por Pazarxhiu, qe Pergjigjet si te doje Berisha-Meta.. eshte e Peshtire Justifikimi qe i bene kjo C´eshtjes..... 1-edhe ne se dikush eshte Gjykuar per Vjedhjen e Thesarit, pse te mos Hetohet perseri??Kur Hajdutet i kemi ne Kuvend?? 2-Ne nje shtet Ligjore Prokuroria Haoe Hetim vetem dhe vetem nga nje Shkrim ne nje Gazete te Rendomte dhe jo, me kur kemi nje Padites sikur se eshte Avokati Idajet Beqiri...pra Prokuroret e dhjere te SPAK-ut, po ja lene ne dere Gjykates dhe gjyqetaret fillojne Ping-Pongun "Demokratike"..nje loje e Shemtuar dhe e ndyre sikur se vete Gjyqetarja..lol

                                                           Lini një Përgjigje