PS dhe PD dakordësohen për hapjen e dosjeve të ish-Sigurimit

20 Tetor 2022, 15:08Politika TEMA

PS dhe PD dakordësohen për hapjen e dosjeve të ish-Sigurimit

Sot Kuvendi do të miratojë ndryshimet për ligjin e dosjeve të sigurimit të shtetit, ku dy grupet parlamentar të PS dhe PD kanë bërë propozimet e tyre. Të hënën në Komisionin e Ligjeve duket se konsensusi midis palëve u prish, për shkak se deputetët socialist pranuan pjesërisht propozimet e Grupit Parlamentar të PD.

Pasi u ra dakord me propozimin e PD për deklasifikimin e plotë të dosjeve të ish sigurimit të shtetit, demokratët këmbëngulën tek hapja e plotë e dosjeve dhe aksesi i qytetarëve tek to, por kjo u refuzua nga socialistët.

Pas diskutimeve duket që socialistët janë tërhequr nga qëndrimi fillestar dhe kanë pranuar hapjen e plotë të dosjeve. Palët kanë dakordësuar amendamentin që pritet të votohet në seancën plenare të sotme, duke përfshirë të plotë propozimet respektive të palëve.

Amendamenti i dakordësuar për hapjen e plotë të dosjeve është si më poshtë: “Çdo person  gëzon të drejtën  të njihet me dokumentet e ish sigurimit të shtetit dhe të kërkoj  një kopje të tyre, në përputhje me ligjin  për të drejtën e informimit, me kusht që kërkuesi  të paraqesë të dhëna në kërkesën e tij që mundësojnë lokalizimin e informacioneve.

Informacioni jepet vetëm kur angazhimi i  nevojshëm për gjejtjen dhe vënien në dispozicion të informacionit  është në përpjestim të drejtë me interesin  e argumentuar të kërkuesit në marrjen e këtij informacioni, Kërkuesi mban përgjegjësi për keqpërdorimin e informacionit të marrë.”.

 

 

3 Komente

 1. G
  GEZUAR BAFTJAR

  Ok!!!!! Drejte!!!!

  1. A
   Ari

   Gezuar per Likennnnn

  2. E
   Erdogan

   Pini "Lengun" Dosjeve si "te Majte dhe te Djathte". Drejtesia e Vonuar nuk eshte "Drejtesi". Ah turqi cna bere me keta qe hiqen si "Kombi me i Vjeter" i Botes. Ne fact historia e tyre fillon ne fillim te shekullit te 20te dhe kjo nga Fuqite e Medha Imperialiste qe ndane Epirin ne ate te veriut (turk) dhe te Jugut.

   Lini një Përgjigje