Kosto e lartë, çmim i ulët, në Myzeqe ulet sipërfaqja e mbjellë me grurë

25 Nëntor 2023, 21:20Ekonomia TEMA
Kosto e lartë, çmim i ulët, në Myzeqe ulet sipërfaqja

Fundi i vjeshtës për bujqit dhe fermerët është edhe periudha e mbjelljes së kulturave të lashta si gruri apo elbi.

Por ndryshe nga viti i kaluar këtë vit kjo periudhë duket se nuk po zgjon interesin e fermerëve në një prej zona që shquhet për mbjelljen e drithërave siç janë fushat e myzeqesë.

Vitin e kaluar pati një mbështetje për mbjelljen e çdo hektari me grurë si pasojë edhe e luftës në Ukrainë. Kjo solli një prodhim masiv dhe kosto të lartë, që nuk arrin të rimbursohet nga çmimi i ulët i grurit këtë verë e në vazhdim.

Lini një Përgjigje