Mesi i thatësirës rekord në Europë: Ja sa janë prurjet natyrore dhe cila është situata energjetike në vend

15 Gusht 2022, 11:45Ekonomia TEMA

Mesi i thatësirës rekord në Europë: Ja sa janë prurjet

KESH ka publikuar situatën aktuale në të tria HEC në kaskadën e lumit Drin ku më konkretisht prurjet natyrore janë:

– HEC Fierzë  60 m3/s

– HEC Koman 20 m3/s

– HEC Vau i Dejës 7 m3/s

Sipas njoftimit nivelet në liqenet e Kaskadës së Drinit janë:

– Hec Fierzë 278.62 mmnd,

– Hec Koman 174.08 mmnd,

– Hec Vau Dejës 73.67 mmnd

KWSH bën me dije gjithashtu se prodhimi ditor në të tre HEC-et është 17,000 MWh (ditor) ndërsa Rezerva Energjetike është 722.9 GWh.

1 Komente

  1. E
    Eva

    Gezetar pertac, lexuesi nuk eshte teknik, duhet ta thjeshtezoni dhe ti beni t edhenat krahasimore te pakten! Apo copy/paste raportit te kesh, qe edhe ata nese e kane patur per komunikim me publikun e kane ndertuar gabim!

    Lini një Përgjigje