Publikohen çmimet e reja të karburanteve

8 Mars 2023, 16:36Ekonomia TEMA

Publikohen çmimet e reja të karburanteve

Bordi i Transparencës ka vendosur çmimet e reja për karburantet në vend. Në mbledhjen e kësaj të mërkure, është vendosur që çmimi i naftës të jetë 193 lekë, ku ka një ulje prej 4 lekësh.


Çmimi i një litri benzinë ka mbetur po i njëjtë, 190 lekë. I njëjtë ka mbetur edhe çmimi i një litri benzinë, që do të tregtohet me 80 lekë.

Çmimet e caktuara nga Bordi do të hynë në fuqi në datë 8 Mars  ora 18.00, dhe do të jenë të vlefshme deri në mbledhjen e ardhshme të bordit ku do të pasqyrohen ndryshimet e çmimeve të shitjes.

Njoftimi i Bordit të Transparencës

Vendim i Bordit të Transparencës- 08.03.2023


Vendimet e Bordit të Transparencës në datë 8 Mars 2023 kanë ndryshime të çmimit nga ai i përcaktuar në mbledhjen e fundit.


Si rrjedhojë çmimet e vendosura janë :

Çmimi i shitjes me pakicë i nënproduktit gasoil i standardit SSH EN 590 të jetë jo më shumë se 193 lekë/litri, ndërsa i shitjes me shumicë jo më shumë se 181 lekë/litër.


Çmimi i shitjes me pakicë i nënproduktit benzinë e standardit SSH EN të jetë jo më shumë se 190 lekë/litri, ndërsa i shitjes me shumicë jo më shumë se 178 lekë/litër.

Çmimi i shitjes me pakicë i nënproduktit gaz, të jetë 80 lekë/litri me pakicë dhe i shitjes me shumicë 68 lekë/litër për automjetet.


Çmimi i gazoilit për peshkim është vendosur 99 lekë/litër.

Çmimet e caktuara nga Bordi do të hynë në fuqi në datë 8 Mars  ora 18.00, dhe do të jenë të vlefshme deri në mbledhjen e ardhshme të bordit ku do të pasqyrohen ndryshimet e çmimeve të shitjes.

Bordi i transparencës që në krijimin e tij i është përmbajtur me përpikmëri në vendimet e tij lëvizjes së bursës Platts të Mesdheut për gazoilin, benzinën, si dhe faturave zyrtare të operatorëve.

Ministria e Financave dhe Ekonomisë ndjen detyrimin të sqarojë opinionin publik se jo çdo lëvizje e bursës së naftës bruto reflektohet në të njëjtën kohë dhe në të njëjtën masë në bursën e gazoilit dhe benzinës.

1 Komente

  1. A
    Astrit

    Cpo tallin trapin keto shkedhata ,ul 2 leke ngre 3 leke.Kemi cmimet me te larta ne Europe ky popull ngrihet vetem per partite.

    Lini një Përgjigje