Bleuenn Battistoni vlerësohet si valltarja më e shkëlqyeshme e Operas së Parisit

27 Mars 2024, 08:49Kulturë TEMA
Bleuenn Battistoni vlerësohet si valltarja më e shkëlqyeshme e

Bleuennn Battistoni vlerësohet si valltarja yll e Operas së Parisit. Ish-balerina e parë, 25 vjeçe hyri në shkollën e operas në 2014 dhe në trupën e baletit në 2017.

Baleti i Operas së Paris që nga 26 Marsi ka një yll të ri. Bleuenn Battistoni, ka qenë dikur balerinë e parë, është emëruar si yll në skenën e Pallatit Garnier të martën me propozim të drejtorit të baletit Jose Martinez, ka njoftuar instituti në një komunikim.

Sipas këtij komunikimi Alexander Neef, drejtor i Operas Kombëtare të Parisit, ka emëruar Bleuenn Battistoni balerinë të parë “në meritë të përfaqësimit të baletit La fille mal gardee të Frederick Ashton, në të cilin ajo luajti rolin e Lizës”.

“Bleuenn Battistoni ka për të dhënë diçka të re në këtë rol me partnerin e saj Marcelino Sambe (artist i Baletit mbretëror të Londrës), të dielën e 31 Marsit në orën 19 e 30. Ajo do të vallëzojë rolin kryesor të Giselle (sipas Jean Coralli dhe Jules Perrot) më 29 Prill kur të marrë pjesë në premierë në moshën pak më poshtë se 28 vjeç, në 4, 14, dhe 16 Maj në Pallatin Garnier”- thotë komunikata e operas.

Lindur në 1999 në Lion, Bleuenn Battistoni që vallëzon në baletin e parë të Operas së Parisit ka shtatë vjet, u shpall si balerinë e parë në 2023.

Ajo filloi vallëzimin në moshën 4 vjeçare në rajonin e saj të lindjes përpara se të bashkohej me Konservatorin Superior Kombëtar të muzikës dhe vallëzimit të Parisit dhe më pas, që nga 2014, me shkollën e dansit të Operas Kombëtare të Parisit ku ka marrë pjesë që nga 2017 në këtë trupë baleti të Operas. A.K./TemA

Lini një Përgjigje