Rama: Përgëzoj Erionin për drejtimin, për punën dhe për optimizmin e tij të pashërueshëm

13 Mars 2023, 12:22Sociale TEMA

Rama: Përgëzoj Erionin për drejtimin, për punën dhe

Kryeministri Edi Rama ka vlerësuar kryebashkiakun Erion Veliaj për punën e bërë në Tiranë dhe për optizmin e pashërueshëm siç e cilësoi ai.
Duke folur në prezantimin e strategjisë së zhvillimit të Tiranës. Rama tha se Bashkia e Tiranës është sektor prioritar I veçantë.
“Bashkia e Tiranës është sektor prioritar i veçantë. Nuk dua të zgjatem më shumë, ju falenderoj shumë për mundësinë. Falenderoj të gjithë ata qa që kanë kontributin e tyre në këto që pamë dhe natyrisht përgëzoj dhe Erionin për drejtimin, për punën dhe për optimizmin e tij të pashërueshëm”, tha Rama.

Ndërsa kryebashkiaku Veliaj falenderoi kreun e qeverisë për mbështetjen e vazhdueshme për zhvillimin e vendit. “Shumë faleminderit Edi Ramës për mbështetjen dhe për gjithë energjinë e pafundme për të ecur përpara”, tha Veliaj.

Strategjia e zhvillimit të Tiranës, Veliaj prezanton arritjet kryesore në arsim dhe teknologjinë e informacionit

“Krenaria ime më e madhe janë shkollat, kopshtet dhe çerdhet e reja që kemi ndërtuar në Tiranë”

Në parkun Olimpik të Tiranës u prezantua sot strategjia e zhvillimit të Tiranës në 5 vitet e ardhshme. Me pjesëmarrjen edhe të kryeministrit Edi Rama, kryebashkiaku Veliaj dhe disa prej drejtuesve të sektorëve kryesorë të Bashkisë së Tiranës u ndalën në disa prej fushave më të rëndësishme ku është investuar dhe ku do të fokusohet puna në planin e ri strategjik zhvillimor të kryeqytetit.

“Krenaria ime më e madhe, - tha Veliaj, - janë shkollat, kopshtet dhe çerdhet e reja që kemi ndërtuar në Tiranë. Janë investime që do t’i ngelen qytetit edhe për 100 vitet e ardhshme. Por, jam krenar edhe për faktin se kemi investuar te dija, si i vetmi aset që nuk na e merr dot askush.”

Në Tiranë tha ai, janë ndërtuar mbi 40 shkolla, ndërsa në shtator pritet të hapen edhe disa shkolla të reja.

Disa prej ndërhyrjeve kryesore në infrastrukturën arsimore dhe atë të inovacionit:

Arsimi:

- 40 shkolla të reja dhe rikonstruktuar 36 të tjera;
- 20 kopshte të rinj dhe rikonstruktuar 34 të tjerë;
- 9 çerdhe të reja dhe 22 të rikonstruktuara;
- 4 biblioteka të rikonstruktuara;
- 25 shkolla të Tiranës janë kthyer në hapësira të hapura për komunitetin;
- Ndërtuar 13 godina të reja konviktesh;
- Janë rehabilituar 16 konvikte ekzistuese;
- Karta e Studentit me mbi 2,200 shërbime, abone falas dhe 50% të kostos së konviktit.

Inovacioni

- Piramida e cila hap dyert këtë pranverë, do të jetë qendra më e madhe e teknologjisë së inovacionit dhe digjitalizimit. Aty do jetë shtëpia e re e TUMO-s që tashmë ka regjistruar 2,200 nxënës, 670 prej të cilëve kanë përfunduar nivelin e parë dhe të dytë të njohurive.
- Akademia e Kodimit ku bashkia ka dhënë të paktën 1,500 bursa për fëmijët e familjeve në nevojë;
- Shkollat e reja me laboratorë digjitalë, (klasat e kodimit që në klasën e parë fillore);
- 8 Bibliotekat e qytetit të rivitalizuara, sot shërbejnë si Qendra Komunitare dhe të Teknologjisë;
- Muzeu virtual për fëmijë (Mikrofolia)
- Agjencia e Industrisë Kreative prej 2022, ka zhvilluar 21 aktivitete me rreth 13,000 pjesëmarrës.

2 Komente

 1. L
  Lymi

  Strategjia e zhvillimit te TR: tu thahet palca dhe shpirti gjithe qyteteve te tjera te Republikes Pikë... Kaq e thjeshtë...

  1. K
   Kalec Dega

   Narco-Mafia Albanistan nen udheheqjen e ndritur te shfatarve dhe artisteve bolshevike te Sorrosit......fashti digjet kUrva eDVIN kruhet...

   Lini një Përgjigje