Shqiptarët nuk mendojnë se burrat janë më të aftë se gratë në politikë

5 Nëntor 2022, 09:18Sociale TEMA

Shqiptarët nuk mendojnë se burrat janë më të aftë

Shqiptarët nuk bëjnë më ndarje gjinore për aftësitë në politikë.

Të pyetur nga Barometri në Euronews Albania nëse burrat janë më të aftë se gratë në politikë, 47% e tyre nuk janë dakord me këtë pohim dhe 24% e tyre janë dakord.

Tek ata të cilët besojnë se burrat janë më të aftë se gratë në politikë, 30.5% janë po burra dhe vetëm 16.9% janë gra.

Gjetjet janë të Barometrit në Euronews Albania, realizuar gjatë periudhës 9-21 shtator 2022, kryer nga MRB dhe Data Centrum, në nivel kombëtar me 1000 intervista ballë për ballë.

Sondazhi i Barometrit në Euronews Albania

2 Komente

 1. L
  Lindita

  Shqiptaret pelqejne emisionin e Top Channel "Goca dhe Gra", prandaj e duan qeverine "Goca dhe Gra" te Edwin Rames.

  1. I
   I urrejme te dyja gjinite njesoj!

   Te dyja gjinite nje mut jane, prandaj. Sepse gjithe mendjet e zgjuara politike, femer apo mashkull, largohen sa me shpejte, i gjen ne pozicione universitere neper bote, ne top10 e top5. Nuk rrine ketu te servilosen cdo te enjte per ate pensionin 600mij lek te deputetit.

   Lini një Përgjigje