Ulet nafta dhe benzina: Bordi i Transparencës vendos çmimet e reja të karburanteve

11 Nëntor 2022, 16:02Sociale TEMA

Ulet nafta dhe benzina: Bordi i Transparencës vendos çmimet e reja

Bordi i Transparencës ka ndryshuar sërish çmimet e tregtimit të karburanteve në vend.

Nafta do të tregtohet me 227 lekë për litër, 5 lekë më pak nga vendimi i datës 2 nëntor. Ndërsa benzina nga 212 lekë do të tregtohet për 210 lekë. Çmimi i gazit mbetet i pandryshuar.

Në tregjet ndërkombëtare, nafta tregtohet me rreth 92 dollarë për fuçi.

Në mes të qershorit nafta arriti çmim rekord në vend, duke u tregtuar për 265 lekë për litër. (17 qershor 2022).

Njoftimi i Bordit

Vendimet e Bordit të Transparencës në datë 11 Nëntor 2022 kanë ndryshime të çmimit nga ai i përcaktuar në mbledhjen e fundit.

Referuar të dhënave lidhur me bursën Platts të datës 10.11.2022, kemi ndryshime të çmimit nga ai përcaktuar në mbledhjen e fundit, konkretisht rezulton se çmimi (FOB/MED $ Ton) i Benzinës është 957, – 4  nga data 1.11.2022, $/ Ton, ndërsa çmimi i Gazoilit/Diesel është 1023, – 40 nga data 1.11.2022, $/Ton. Kursi i këmbimit i BSH ka pësuar një ulje të lehtë në 118.03 ( -1.24 nga data 1.11.2022).

Si rrjedhojë çmimet e vendosura janë :

Çmimi i shitjes me pakicë i nënproduktit gasoil i standardit SSH EN 590 të jetë jo më shumë se 227 lekë/litri, ndërsa i shitjes me shumicë jo më shumë se 215 lekë/litër.

Çmimi i shitjes me pakicë i nënproduktit benzinë e standardit SSH EN të jetë jo më shumë se 210 lekë/litri, ndërsa i shitjes me shumicë jo më shumë se 198 lekë/litër.

Çmimi i shitjes me pakicë i nënproduktit gaz, të jetë 74 lekë/litri me pakicë dhe i shitjes me shumicë 62 lekë/litër për automjetet.

Çmimi i gazoil për peshkimin është vendosur  133 lek/litër.

Çmimet e caktuara nga Bordi do të hynë në fuqi sot datë 11  Nëntor, ora 18.00, dhe do të jenë të vlefshme deri në mbledhjen e ardhshme të bordit ku do të pasqyrohen ndryshimet e çmimeve të shitjes.

Bordi i transparencës që në krijimin e tij i është përmbajtur me përpikmëri në vendimet e tij lëvizjes së bursës Platts të Mesdheut për gazoilin, benzinën, si dhe faturave zyrtare të operatorëve.

Ministria e Financave dhe Ekonomisë ndjen detyrimin të sqarojë opinionin publik se jo çdo lëvizje e bursës së naftës bruto reflektohet në të njëjtën kohë dhe në të njëjtën masë në bursën e gazoilit dhe benzinës.

4 Komente

 1. d
  daniel

  bordi politik hajdut i qytetareve. me legenate qeveri nuk gjendet askund. edhe vendet me sulltan nuk kane kete inat dhe mendesi ghajdute per popullin e tyre. vetem nje skizofren me deficenca nga e kaluara ka kete mendesi. turp turp turp.

  1. F
   FCB

   Ky "danieli" qenka "shkolleshume", lum partia qe e ka.

   1. V
    Vl

    O FCB kur ben koment jep nje argument te pakten pse e ka gabim Danieli. Apo e do sufllaqen mish patate dhe eshte i mjaftueshem si koment...

    1. C
     Ca thu me

     Cudi se une faqen BSH po shikoj dhe dt 11.11.2022 12:38 pm eshte USD 114.38 shitja me renie -3.65.

     Lini një Përgjigje