Muli zbardh premtimet e Doktorit për sindikatat 

29 Shtator 2022, 19:20Antena TEMA

Takimi i sotëm i sindikatave me Doktorin ishte shumë i rëndësishëm për Mulin.

Meqë protestat nuk po ndodhin dhe ka vështirësi në gjetjen e një me mekanizmi për t’i nxitur ato, Lelo sugjeroi se duhet të futeshin në lojë sindikatat.

-Puna është se nuk kemi sindikata, tha Muli. Kemi vetëm kryetarë sindikatash.

-Ska problem tha Lelo. Aq më mirë. Rëndësi ka që t’u ngelet atyre dështimi, jo Doktorit.

Se ndryshe dëshpërohen demokratët.

Atëherë Muli i hyri seriozisht punës dhe i takoi vet pesë kryetarë sindikatash.

Të parin takoi Kalanë.

-Doktori të çon fjalë dhe i duhesh përsëri si 30 vjet më parë, i tha Muli.

-Bëji të fala atij burri, tha Kalaja. Por duhet të përtërijmë kontratën me PD.

-Patjetër, i tha Muli.

-Siç e dini, ato pasuritë që na dhatë, kampet e pushimit, nga Ksamili në Velipojë, gjatë këtyre tridhjetë viteve na kanë mbajtur gjallë.

I kemi dhënë me qira, në fund dhe i kemi shitur, dhe me ato po rrojmë. 

-E di, tha Muli.

-I jemi mirënjohës Doktorit për këtë. Por tani ato mbaruan.

Çfarë na premton Doktori, t’i motivojmë njerëzit? Se kemi mbetur pa leke tani.

-Po ja, t’ua marrim këtyre oligarkëve këto hotelet buzë detit e t’ua japim sindikatave, tha Muli.

-Me ato s'behët gjë, tha Kalaja, se ato ua kemi dhënë ne atyre.

Po ndonjë gjë tjetër, me ato bëhet lekë.

-Po mire, mendojeni e më thoni, tha Muli.

Gati jemi t’u premtojmë çfarë të doni. Vetëm të ngrihemi dhe një herë.

-Patjetër, tha Kalaja. Këto klubet sportive janë me leverdi.

Meqë Partizanin e ka marrë Doktori, sikur të na jepnit stadiumet e tjera dhe klubet.

Me këtë rast i bëjmë dhe mitingjet në stadium.

-Patjetër, i tha Muli, vetëm të ngrihemi dhe një herë.

-Do ta provojmë, tha Kalaja, por është bërë pak vështirë, se ata që u ngritën atëherë, tani shumica kanë vdekur.

Dhe këta të rinjtë nuk para na njohin mirë.

Por do ta provojmë. Rëndësi ka të bëjmë kontratë të mirë.

-Patjetër, tha Muli, dhe shkoi i raportoi Lelos.

-Le se je në rregull, i tha Lelo. Ti e ke bërë tënden.

Tani topi është në fushë të tyre.

Lini një Përgjigje