“Eliminoni skemat tatimore të miliarderëve dhe milionerëve” – Njeriu i dytë më i pasur në botë thotë se paguan më shumë seç duhet!

21 Mars 2023, 22:25Bota TEMA

“Eliminoni skemat tatimore të miliarderëve dhe

Elon Musk është njeriu i dytë më i pasur në botë. Disa javë më parë ai dispononte edhe pasurinë më të madhe në botë. CEO i Tesla është gjithashtu, së bashku me themeluesin e Amazon, Jeff Bezos, simboli i pabarazisë tatimore, sipas progresistëve, në fushatën e tyre për t’i bërë të pasurit të paguajnë më shumë taksa.

Senatorët e fuqishëm Bernie Sanders dhe Elizabeth Warren vazhdojnë të akuzojnë të pasurit për përdorimin e boshllëqeve në sistemin tatimor për të shmangur pagimin e taksave. Tema e taksave mbetet e ndjeshme për Musk. Nuk është çudi që ai sapo i është përgjigjur një postimi në Twitter nga presidenti Joe Biden, i cili planifikon t’i bëjë të pasurit të paguajnë më shumë. Në mesazhin e tij, presidenti demokrat tha se të pasurit duhet të paguajnë një minimum prej 25%.

Presidenti e shoqëroi tweet-in e tij me deklaratat që ai ka bërë më parë, duke përfshirë: “E dini taksat mesatare që paguajnë miliarderët? TRE PËR QIND. Asnjë miliarder nuk duhet të paguajë një taksë më të ulët se dikush që punon si mësues shkolle ose zjarrfikës.”

Sipas Politifact, 25 miliarderët me të ardhurat më të larta paguanin një normë mesatare tatimore prej 16%. Sipas Politifact, “mes familjeve që fitojnë nga 50,000 dollarë në 100,000 dollarë në vit, kategoria që shumë mësues dhe zjarrfikës do të binin në shumicën dërrmuese të normave të taksave efektive të paguara midis 0% dhe 15%.

Musk vlerëson se ai paguan shumë më tepër se 16% dhe e ja bën të ditur Biden duke komentuar mesazhin e Presidentit. Madje ai shkon më tej, duke thënë se është personi që paguan më shumë taksa në botë. Çuditërisht, Musk shkon edhe më tej. Ai tha se është dakord me Biden që të gjithë duhet të paguajnë pjesën e tyre të drejtë të taksave dhe shtoi se është kundër skemave të përdorura, edhe pse të ligjshme, nga të pasurit për të shmangur pagimin e shumë taksave.

Musk shton edhe më shumë dhe mbron heqjen e një automjeti të përdorur nga të pasurit për të kaluar pasurinë e tyre tek trashëgimtarët e tyre duke ulur ndjeshëm taksat që duhet të paguajnë. Këto janë Trustet e Anuitetit të Mbajtur nga Grantorët (GRAT). Musk shton se edhe mekanizma të tjerë ligjorë të ngjashëm duhet të eliminohen.

GRAT është një mekanizëm financiar ku depozitoni fonde ose aktive si aksione në një llogari, e cila paguhet rregullisht në këste të barabarta. Pagesat mund të jenë të menjëhershme ose më vonë në të ardhmen. Është një instrument financiar i pakthyeshëm për planifikimin e pasurisë që minimizon taksat për dhuratat e mëdha financiare për anëtarët e familjes.

1 Komente

  1. S
    S'te vjen turp je dhe burre ne moshe.

    Mos u merrni me Biden Pampersin i vetmi President ne Shtepine e Bardhe me alzheimer qe ne te shumten e kohes eshte ne gjendje te humbur dhe kur zgjohet pas cdo fjalimi takon ne boshllek duar te njerezve te padukshem. Biden Pampersi nuk ka perse te ankohet te ndryshoj ligjin per te taksuar te pasurit dhe kjo sage merr fund, kujt ja kerkon kete Elon Musk

    Lini një Përgjigje