Deri në fund të dekadës njerëzit do të jetojnë edhe në Hënë

23 Nëntor 2022, 12:30Lifestyle TEMA

Deri në fund të dekadës njerëzit do të jetojnë

Pretendimi nga Howard Hu pasoi lëshimin e suksesshëm këtë javë të raketës Artemis pas disa përpjekjeve të dështuara. Misioni 25-ditor rreth Hënës do të hapë rrugën për një test të mëvonshëm fluturimi me ekuipazh dhe për eksplorimin e ardhshëm të Hënës nga njerëzit.

Hu, menaxher i programit të Orion tha: “Sigurisht që në këtë dekadë do të kemi njerëz që jetojnë në Hënë për një kohë të gjatë. “Ne do të dërgojmë njerëz në sipërfaqe, ata do të jetojnë atje  dhe do të bëjnë shkencë .” Artemis po mban anijen kozmike hënore Orion e cila është e drejtuar me një manikinë një model i trupit të njeriut që përdoret për të matur ndikimet e fluturimit në trup.

Howard Hu, menaxheri i programit Orion, tha se nisja ishte një “ditë historike për fluturimin njerëzor në hapësirë”. Ai i tha BBC-së të dielën me Laura Kuenssberg : “Është hapi i parë që po bëjmë për eksplorimin afatgjatë të hapësirës së thellë, jo vetëm për Shtetet e Bashkuara , por për botën.

“Unë mendoj se kjo është një ditë historike për NASA -n , por është gjithashtu një ditë historike për të gjithë njerëzit që e duan fluturimin në hapësirë ​​dhe eksplorimin e thellë të saj. “Dua të them, ne do të kthehemi në Hënë, ne po punojmë drejt një programi të qëndrueshëm dhe ky është mjeti që do të transportojë njerëzit që do të na zbresin përsëri në Hënë.”

Lini një Përgjigje