FOTO-VIDEO/ Shtëpia më e vetmuar në botë: e kujt dhe si shkohet aty?

3 Shkurt 2023, 16:10Lifestyle TEMA

 

FOTO-VIDEO/ Shtëpia më e vetmuar në botë: e kujt dhe si

Edhe pse zbrazëtia sundon këtë shtëpi të braktisur prej 100 vitesh, ende nuk është zgjidhur misteri i origjinës së saj në shkëmb.

Në një lartësi prej mbi 2700 metrash në mes të Dolomiteve të mëdha italiane, kjo shtëpi e pabesueshme është ndërtuar në faqen e shkëmbit.

Ndërsa shumë banorë kanë spekuluar për origjinën e saj dhe se si u ndërtua në radhë të parë, besohet se është ndërtuar gjatë Luftës së Parë Botërore më shumë se 100 vjet më parë.

Supozohet se ushtarët italianë e kanë ndërtuar këtë strehë si një vend pushimi pas luftimeve në fushën ushtarake. Shumë mendojnë se italianët e përdornin këtë strehë edhe si depo ushqimore.

FOTO-VIDEO/ Shtëpia më e vetmuar në botë: e kujt dhe si

Në atë kohë, kjo strehë e pabesueshme mund të arrihej vetëm me teleferikë të improvizuar ose me një shteg malor, i cili ishte jashtëzakonisht i rrezikshëm.

Përveç kësaj, shumë studiues kanë paralajmëruar se duhet shumë përpjekje fizike për të arritur në një shtëpi të braktisur.

“Rruga e ferrit” për në strehë është e pajisur me shkallë çeliku, si dhe kabllo të përdorura për të lundruar nëpër seksionet më të ndërlikuara.

Të gjithë ata që bëjnë udhëtimin rraskapitës drejt shtëpisë së braktisur do të mund të shijojnë pamjen që ofron ajo, por jo shumë më tepër se kaq duke qenë se është një hapësirë ​​vërtet e vogël, transmeton New York Post.

 

Lini një Përgjigje