Shtëpi luksoze: në cilat qytete do të rriten më shumë çmimet në 2023?

4 Dhjetor 2022, 19:10Lifestyle TEMA

 

Shtëpi luksoze: në cilat qytete do të rriten më shumë

Sunny Dubai mund Majamin, Dublinin dhe Lisbonën në parashikimet se ku do të shkojnë çmimet e pronave luksoze.

Në veçanti, sipas Knight Frank, çmimet e pronave të shtrenjta në Dubai parashikohet të rriten me 13.5% vitin e ardhshëm, pasi interesi në rritje nga blerësit e huaj vazhdon t’i japë një shtysë të madhe tregut.

Zona që është shfaqur si një qendër biznesi drejton lehtësisht rritjen e çmimeve në pasuritë e paluajtshme të shtrenjta për vitin 2023, me një ndryshim vjetor të parashikuar prej më shumë se dyfishi i 5% të pritur për pasuritë e paluajtshme në Miami të vendit të dytë.

Londra dhe Seuli ndajnë fundin e renditjes së 25 qyteteve dhe çmimet në të dyja qendrat urbane pritet të bien me 3%, sipas sondazhit. New York-u është në mes të renditjes me një rritje të parashikuar të çmimeve prej 2%.

Fakti që aksesueshmëria relative e tregut të Emirateve të Bashkuara Arabe dhe pritja e pasurisë ruse janë dy elementë që mbështesin rritjen e saj.

Londra, nga ana tjetër, pritet të shohë një ngadalësim, megjithëse çmimet në Londrën qendrore – të dominuara nga banorët ultra të pasur – pritet të vazhdojnë të rriten me 3.5% në vitin 2023, sipas raportit.

Në përgjithësi, çmimet e pronave luksoze do të rriten mesatarisht me 2% në 25 qytetet më të mëdha të botës, krahasuar me një rritje prej 5.2% në vitin 2022, sipas raportit të Knight Frank.

“Në një kohë kur pronarët duhet të pajtohen me paparashikueshmërinë e rritjes së inflacionit, rritjen e kostove të borxhit dhe taksat më të larta, peizazhi në shumicën e qyteteve në mbarë botën po ndryshon”, thotë Kate Everett Allen, kreu i kërkimit global rezidencial në Knight Frank.

Pavarësisht rritjes më të ulët që pritet, Londra dhe New York-u janë ende qytetet më të njohura për të blerë një shtëpi, sipas sondazhit të Knight Frank për individët me vlerë të lartë neto. Rreth nëntë në dhjetë blerës kinezë thanë se kishin gjasa të blinin një pronë në vitin e ardhshëm, krahasuar me rreth gjysmën e investitorëve britanikë dhe amerikanë.

Lini një Përgjigje