Një "bashkim" i gënjeshtërt dhe për interesa personale

12 Shkurt 2024, 17:12Politika TEMA
Një "bashkim" i gënjeshtërt dhe për interesa

Nga Fatos Hoxha*

Edhe një herë!

Interesi i demokratëve të Shqipërisë dhe interesi i PD nuk kanë asnjë pikë takimi me interesin e “pengmarrësve”.

Prandaj ata nuk mund të bëhen bashkë.

Është iluzion dhe naivitet përpjekja për të mbajtur të bashkuara gjëra që nuk mund të rrinë bashkë, sepse nuk mund të pajtohen, pasi nuk e duan e nuk e durojnë dot njera- tjetrën.

Në këtë kuptim moto e levizjes në PD nuk mund të jetë “bashkimi”, por duhet të jetë “ndarja”.

Ndarja nga trashëgimia e keqe, nga politikat e dështuara, nga modeli i keqqeverisjes dhe qeveritarët e korruptuar, ndarja nga korrupsioni, klientelizmi, keqpërdorimi i shtetit, kultura e pandëshkueshmërisë, nga penetrimi i krimit në politikë dhe kapja e shtetit.

Interesi i PD kërkon që bashkimin ta kërkojmë tek morali, përkushtimi, modestia, përulësia, vlerat njerëzore, shërbimi ndaj qytetarëve dhe parimet e shtetit ligjor.

Pa bërë NDARJEN nuk ka ringritje!

Pa ringritje nuk ka shpresë!

Cdo lloj “bashkimi” tjetër, është thjeshtë dhe vetëm i gënjeshtër dhe për interesa personale.

U shërben pengmarrësve dhe jo demokratëve.

*Ish-deputet i PD

1 Komente

  1. R
    Real

    Doli dhe ky K…ri dhe po mban leksione demokracie. Po tenton te behet pjese e hajnave te ripjelljes.

    Lini një Përgjigje