Denoncoi për mjekun e rremë, vëllai i viktimës: Na mori 65 mijë euro dhe më vdiq vëllain

20 Janar 2023, 14:00Sociale TEMA

 

 

Denoncoi për mjekun e rremë, vëllai i viktimës: Na mori 65

“Ajo që kërkoj është drejtësi në kujtesën e tij”, thekson vëllai i viktimës, i cili e pa atë të vdiste në nëntor 2020 , pas “trajtimit pionier” me injeksione të qelizave staminale. Mjeku fallco fillimisht kishte arritur t’u merrte një shumë të madhe parash duke u shitur shpresa të rreme.

Vëllai i viktimës 53-vjeçar nga Selaniku, i cili ka qenë personi i parë që ka denoncuar në polici “doktorin e rremë”, pas vdekjes së vëllait të tij dhe për pasojë ka nisur hetimi i gjerë nga Drejtoria e Kundër Krimit të Organizuar të Selanikut, thekson se çfarë kërkon sepse është “justifikim në emër dhe kujtim të vëllait tim” dhe se “çdo gjë do të dëgjohet aty ku duhet dhe gjithçka do të bëhet publike, por në kohën e duhur”.

Ai tregon se për rastin e 66-vjeçarit që pretendonte se ishte mjek fallco po përgatitet një dosje dhe se çështja është në dorën e drejtësisë.

Sipas vëllait të viktimës, njeriu që ndër të tjera pretendonte se ishte fizioterapist nga Athina dhe u shtir si fiziatër-neurolog personave që iu drejtohej për të shitur “trajtimet” e tij të shtrenjta, arriti të nxjerrë gjithsej 65 mijë euro . prej tyre në dy këste.

Pyetjes se si është ndjerë kur kanë kuptuar se ka edhe viktima të tjera të “doktorit fals”, ai i përgjigjet në mënyrë karakteristike: “Si doni të ndihet një person që humb vëllain e tij dhe shfrytëzohet nga dikush në bazë të dhimbjes dhe nevojës së tij. , pasi nuk kishte trajtim mjekësor për sëmundjen specifike”.

Kujtohet se ndaj mjekut fals, i cili u premtonte trajtim me qeliza staminale pacientëve me sklerozë të shumëfishtë dhe arriti t’u merrte shuma të mëdha parash , u procedua penale nga Prokurori i Shkallës së Parë të Selanikut.

Konkretisht, prokurori publik ngriti procedimin penal për vrasje me dashje për të vazhduar, kryer dhe tentuar, lëndim trupor dhe mashtrim në vazhdim si ndaj fizioterapistit nga Athina, i cili pretendonte të ishte neurolog, ashtu edhe ndaj mjekut gjerman që dyshohet se ka bashkëpunuar.

Në total kanë përfunduar pesë pacientë, ndërsa deri më tani janë bërë të paktën 15 ankesa. Mashtruesi në fjalë nga Athina po kërkonte viktimat e tij të mundshme në të gjithë Greqinë dhe duke u paraqitur si një mjek i supozuar, duke u ofruar pacientëve të provonin trajtime me injeksione të supozuara të qelizave staminale.

Shumat i korrespondonin 15.000 deri në 20.000 euro për injeksion, ndërsa është tipike se ai dyshohet se ka marrë më shumë se 150.000 euro nga një pacient i vetëm. Fizioterapisti i paraqitur si doktor duket se ka punuar me një mjek të moshuar gjerman me bazë në shtetin federal të Baden-Württemberg. Fitimi që ata kishin marrë llogaritet të jetë mbi 1 milion euro, ndërsa viktimat e tyre ekzistojnë në rajone të ndryshme të vendit./abcnews.al/

Lini një Përgjigje