Muli konsultë për forcimin e pastorit  Akil 

12 Gusht 2022, 20:07Antena TEMA

Pas deklaratave të fundit të pastorit Akil mbi dashurinë e tij për Doktorin, Muli vendosi të bëjë një konsult me Lelon se si mund ta ndihmojnë pastorin Akil të ketë më shumë besimtarë dhe t’i shërbejë PD-së në zgjedhje përmes tyre.

Lelo kishte disa ide për këtë çështje.

-Së pari, duhet të krijojmë një fabulë për Akilin, tha Lelo.

Kur Luli u distancua nga Doktori, armiqtë tanë e quajtën Lulin, “Akili ynë”.

D.m.th ai që mori zvarrë Doktorin si triumfator.

Kjo e ka prekur shumë Doktorin në atë kohë.

Unë mendoj se tani ne duhet t’i referohemi pastorit si “Akili ynë”.

Pra si Akili i vërtetë, ai që merr zvarrë çdo kundërshtar të Doktorit.

Kjo i jep atij shumë peshë në opinion publik.

-Jam dakord, tha Muli.

Vetëm se duhet shpjeguar çfarë ka qenë Akili, se ndoshta nuk e dine, mendojnë se është fjala për Kilen e Durrësit.

-Tani për të gjithë nuk e shpegojmë dot, tha Lelo, por do t’ua bëjmë të qartë që është një personazh i antikitetit grek, “demokrat që këput zinxhirë”.

E dyta, duhet të nxisim plot anëtarë të PD të aderojnë tek Kisha e pastorit.

Natyrisht ata që nuk janë myslimanë.

Kjo mund t’i japë atij më shumë autoritet në publik dhe ta konkurrojë atë priftin tjetër, me mbiemër Metaj, që bën si politikan.

-Po ai e ka Meta apo Metaj, se ky mbiemri ngatërron dynjanë?

-Pikërisht këtë desha të them, tha Lelo.

Ai është rival me pastorin tone, si Iliri me Doktorin.

Ndaj ne duhet të jemi me pastorin.

Ai ta sqarojë si e ka, Meta apo Metaj.

Se dhe prift, dhe Metaj, s’kam dëgjuar.

-Ke të drejtë, tha Muli. Ky mbiemër është me shumë të meta.

1 Komente

  1. T
    Tani

    Te dy keta pastor,Akilja dhe Metaj,jane mutrit e Saliut.

    Lini një Përgjigje