Muli i shqetësuar pse operacioni ndërkombëtar i policisë quhet “Syri” 

8 Gusht 2022, 19:15Antena TEMA

Sot një operacion ndërkombëtar, në bashkëpunim me policinë shqiptare, arriti të kapë rreth 900 kg mariuanë në afërsi të Vlorës.

Operacioni Ishte koduar me emrin “Syri’.

Kjo e shqetësoi Mulin pa masë dhe thirri në një konsulte urgjente Lelon.

-Pse ta kenë koduar operacionin “Syri”, i tha?

Se unë kam qenë vet ministër.

Kur i vinim një emër operacionit, kishte një kuptim.

Ose ishte subjekti me atë emër, ose fabula e operacionit lidhej me të.

Nuk ishin emra rastësorë.

-Duhet parë kush e ka vënë emrin, tha Lelo.

Nëse e kanë vënë ndërkombëtarët, mund të ketë kuptimin e vigjilencës.

Nëse e kanë vënë këta tanët, mund të jetë një diçka negative për të trembur Doktorin, demek që po të vjen radha.

-Duhet ta hetojmë këtë, tha Muli.

Nuk më duket gjë e mirë kjo, që të kodojnë operacionet me emra që prekin familjen e Doktorit.

-Po ta bëjmë një prove, tha Lelo.

Të bëjmë një protestë në emër të PD ku të dënojmë policinë që bën shantazh mbi Syrin, duke koduar emrin e operacionit me emrin e një medie të afërt me PD.

Dhe kjo të raportohet si shkelje e lirisë së medias.

Ne e bëjmë një herë protestën pastaj shikojmë.

Po qe se reagon Ambasada amerikane apo ndonjë ambasadë e BE dhe thonë që emri i operacionit nuk ka lidhje me median e familjes së Doktorit, atëherë është rastësi.

Nëse nuk reagojnë ata po reagon Çuçi dhe e përgënjeshtron, atëherë duhet të ketë ndonjë pisllëk.

-Unë mendoj se ky Çuçi është i përzier vetë në këtë histori, se ata ukrainasit ishin me velierë në Shqipëri dhe Çuci ka lidhej me këto velierat.

-Atëherë ta bëjmë provën tamam, tha Lelo.

Pas reagimit të parë, bëjmë një deklaratë të dytë që Çuçi hakmerret ndaj Syrit dhe maskon trafikun e tij të drogës me emrin e Syrit.

-Kjo po, tha Muli. Kjo mund ta trembë seriozisht, se ndryshe operacionit tjetër ai mund t’ia vërë emrin “Zeni”.

Lini një Përgjigje