Gjergji Marko: Tavani i Kishës së madhe në Shkodër nuk u prek

29 Mars 2024, 09:03Kulturë TEMA
Gjergji Marko: Tavani i Kishës së madhe në Shkodër nuk u

Gjergji Marko, në një intervistë që ka dhënë në RTSH për Helidon Halitin ka thënë përsa më poshtë për Tavanin e Kishës së Madhe në Shkodër. Gjatë regjimit komunist kur po zhvilloheshin restaurimet atë nuk ishin lejuar ta preknin apo ridrejtonin.

“Një tavan fantastik, dhe ne na thanë kur vajtëm të projektonim, tavanin mos tju vejë mendja ta prekni. Ishte urdhër i prerë, trashëgimi kulturore. Ishte monument kulture.

Ne i thamë disa herë që kjo nuk preket, as kshu, të vësh gjëra që ta bëjnë që të mos duket. Unë bëja një skicë fillestare që u pëlqye dhe nga shokët dhe atë zhvilluam, dhe më thanë ndiqe ti këtë punë, mua s’më pëlqeu kjo.”

Gjergji Marko është arkitekt dhe restaurator i disa muzeve. Piktor me profesion, ai njihet si një nga artistët më të mirë të Tiranës ku dhe aktualisht jeton. A.K./TemA

1 Komente

  1. t
    tttt

    kishe e katolikve eshte ? ,,,po tavanin e xhamise se myslymanve e preku ?

    Lini një Përgjigje