A flirtoni në rrjetet sociale? Mësoni çfarë po ndodh në trurin tuaj

22 Shtator 2022, 10:10Lifestyle TEMA


Ju keni shumë më tepër gjasa të takoni partnerin tuaj në internet sesa përmes metodave më arkaike të prezantimeve nga miqtë ose me sy të lidhur në një bar, dhe teknologjia e smartfonëve ka mundësinë të plotësojë dëshirën tonë për të gjetur dashurinë nga komoditeti i shtëpive tona.

Faqet e tua skuqen, ndjen një nyjë eksitimi në stomak dhe shfaqet kjo dritare e vogël që thotë përputhja. Ose ju pëlqen dikush që e kontrolloni vazhdimisht në Facebook ose Instagram, dhe papritmas biseda prishet!

Ndonëse teknologjia e aplikacioneve për takime mund të jetë e re, ajo që ndodh në trurin tuaj kur përputheni me një ndeshje, në të vërtetë ka qenë e lidhur me ne që në ditët më të hershme të ekzistencës njerëzore.

Ekspertët u shprehën se e dhëna për përgjigjet tuaja ndaj pranimit të aplikacionit për takime është fiksuar në disa rrugë shumë të vjetra të trurit dhe ata gjithashtu mund të shpjegojnë pse ndjenja nuk është aq e kënaqshme sa mund të ishte.

Sipas një studimi të Universitetit të Teksasit të Veriut, përdoruesit e Tinder përjetojnë më shumë probleme të shëndetit mendor sesa jo-përdoruesit. Këto çështje të shëndetit mendor mund të lidhen me refuzimin e rregullt dhe dyshimin e shpeshtë në vetvete. Në thelb, faqet e takimeve kontribuojnë në ndjenjat e mungesës së shpresës dhe vetmisë.

I ashtuquajturi “gamifikimi” i aplikacioneve të takimeve çliron dopaminën neurokimike përveç partnerit të saj, serotoninës. Në aplikacionet e takimeve, dopamina godet sistemin tuaj.

“Kur filloni aplikacionet e takimeve, po luani me struktura shumë primitive që nuk janë racionale”, tha Doktoresha nga Shkolla e Mjekësisë e Universitetit të Konektikatit, “Kjo është arsyeja pse njerëzit do të ulen dhe do ta bëjnë atë pa pushim; nuk ka të bëjë me një dëshirë racionale për të qenë në një lidhje.”

Në vend të kësaj, aplikacionet e takimeve përfshijnë zona të trurit që i bëjnë ato një lloj sporti, duke na rikthyer përsëri dhe përsëri./abcnews.al

Lini një Përgjigje