Vlora Marina projekti që plotëson infrastrukturën për një turizëm gjatë gjithë vitit

27 Korrik 2022, 13:46Turizëm TEMA

Vlora Marina projekti që plotëson infrastrukturën për

Jo vetëm qyteti i Vlorës por në përgjithësi turizmi bregdetar në vendin tonë ka një turizëm sezonal i cili zgjat maksimumi deri në muajin tetor, kjo në varësi edhe të kushteve klimaterike. Shpesh diskutohet për një sezon që të ketë kohështrirje gjatë gjithë vitit, por për të pasur një turizëm tëtillë lind nevoja edhe e një infrastrukture të duhur e cila lehtëson lëvizjet e turistëve që kërkojnë të vizitojnë bregdetin tonë si dhe shtimi i strukturave akomoduese.

Vlora Marina është projekti i cili synon ta kthejë qytetin e Vlorës në një qendër jo vetëm sezonale por të vizitueshme gjatë gjithë vitit. Me një port për ankorimin e jahteve, me shëtitoren përgjatë marinës ku shërbimet e ndryshme plotësojnë kërkesat e vizitorëve brenda të gjitha standardeve të shërbimeve. Vlora Marinapritet të plotësojë atë çfarë i mungon turizmit në vend. Por me projektin e ri vizitorët e marinës do të kërkojnë edhe shërbime të tjera plotësuese dhe pikërisht për këtë lind nevoja për më shumëkapacitete hoteliere.

Sipas agjensive turistike qyteti i Vlorësvijon të mbetet joshës si për turistët vendas dhe ata të huaj. Çdo vit janë shtuar edhe më shumë kërkesat për hoteleri nga turistë të huaj të cilët preferojnë të vizitojnë vendin tonëtë tërhequr nga bregdeti, bukuritë natyrore, historia dhe kulinaria vendase. Me plotësimin e kësaj infrastrukture të nevojshme, si porti për ankorimin e jahteve dhe përmbushja e kërkesave për akomodim brenda standardeve, qyteti i Vlorës, dhe jo vetëm, synohet të kthehet në një destinacion edhe në sezonin e dimrit.

 

 

 

Lini një Përgjigje